КАТО ДВЕ КАПКИ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kato-dve-kapki/3582 SvobodnoSlovo.eu
КАТО ДВЕ КАПКИ

"Странни са тия идентични дрогирани селфита. Докато беше само Насковото, можехме и да се посмеем на "културата на пишман министъра". И да поискаме оставката на карикатурата. Но новото опиумно видео, изпратено този път от кабинета на Зеленский - с еднакъв декор, еднаква мимика, еднакъв полушепот, вече изглежда зловещо. С повторението. Плагиатства ли Зеленский от наш Наско?

Толкова ли популярен стана самодеецът от Татарево, та вече президенти - професионални халтурчици - крадат сценария и сценографията му? Нова мода в либерализма ли се заформя? Ще видим ли скоро и БайГън да шепне, да се пули и да намига от перваза на Овалния кабинет? Що за гавра е това психарско самозаголване, докато навън кипи война, разпалена от същите ръце, които държат телефона? Израз на инфантилно тщеславие от най-ниска проба? Или ни залива някакъв окултен ритуал на зелените човечета, на клоунчетата, които решиха, че са пораснали достатъчно, за да намигнат и да се оду*пят на света, преди да го унищожат?

Защо тия селфита неумолимо ми напомнят как Чарли Чаплин подхвърляше със задник земното кълбо в гениалния си филм "Великият диктатор"?

Е, поне за Наско сме сигурни, че единственото нещо, което ще подхвърли със задник или с ръка - е оставката. Незабавно!"

Милена Върбанова

https://youtu.be/r8TVk-6jJsc

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.