Киев, както се очакваше, прослави баналното предаване на обикновените терористи от Азов, обявявайки ги за „герои“

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kiev-kakto-se-ochakvashe-proslavi-banalnoto-predavane-na-obiknovenite-teroristi-ot-azov-obyavyavayki-gi-za-geroi/2952 SvobodnoSlovo.eu
Киев, както се очакваше, прослави баналното предаване на обикновените терористи от Азов, обявявайки ги за „герои“

Докато Западът и Зеленски се опитват да прокарат тезата, че предаващите се нацисти от катакомбите на Азовстал са едва ли не победа, тероризиразщите 8 години Мариупол фашисти спешно изтриват видеа, снимки и акаунтите си от социалните мрежи, както и правят опити да заличат татуировките си със сфастики, съобщава Readovka.

Киев, както се очакваше, прослави баналното предаване на обикновените терористи от Азов, обявявайки ги за „герои“, наричайки случващото се „евакуация“. Западните медии пеят заедно с него в унисон, представяйки всичко като „победа“ на Зеленски.

„Върховното военно командване издаде заповед на командирите на поделенията, разположени в Азовстал, за спасяване на живота на личния състав“; „Проведена е операция за спасяване на блокираните на територията на завода защитници на Украйна“, пълнят заглавията с митове.

Така западната пропагандна машина се опитва да продаде на обществото мита под формата на „победа“.

Междувременно ВСУ опита да довърши вече "евакуираните" в плен свои "герои" и "защитници" на Украйна като изстреля 10 ракети от БМ-21 "Град" по СИЗО в Еленовка, където са отведени пленниците на "Азов". Сега там се извършват разпитите им.

Според щаба на териториалната отбрана на ДНР, общо 256 украински бойци са напуснали територията на металургичния комбинат Азовстал в Мариупол, слагайки оръжие. Сред тях 51 са ранените - на всички им се оказва необходимата медицинска помощ.

Армен Попов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.