КИРО КАНАДЕЦА - "НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, СМЕ УМНИ"

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kiro-kanadeca-nie-balgarite-sme-umni/2795 SvobodnoSlovo.eu
КИРО КАНАДЕЦА - "НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, СМЕ УМНИ"

Навръх 24 май Киро ухилено издрънка тия паметни слова пред дечица от 7-мо училище.

О, неразумни и юроде, как посмя да се присламчиш към българския род? Та ти нямаш нищо общо с него, освен елементарна биология. Нали и татенцето ти, "биологът" бай Петко, за когото се говори, че произлиза от най-долните етажи на ДС, изплю в лицето на България обвинението: "България не НИ е дала нищо. Канада НИ е дала всичко". НИ - нему и на сина му. Ето я житейската логика на подобни зоотипажи - те искат само да вземат и никога да не дават. Те нямат Родина. Дори само заради това красноречиво признание на бащицата ти, което ясно говори за безродието на цялата ти фамилия, теб трябваше да те изгоним от България и никога да не те допуснем до държавна длъжност - камо ли да ни ставаш "премиер".

Но всъщност теб никой не те избирал. Ти си парашутист от нечий самолет и нечие посолство.

Колкото до принадлежността ти към "умните" - тоя майтап дори не е смешен. България никога не е имала по-безмозъчно ГМО в политиката. Но и "ние, българите", доказахме на себе си, че сме напълно лишени от ум, щом още те търпим.

Чудя се кой е бил тоя пиар, който се е помъчил да ти вдига наакания "рейтинг", като ти урежда среща с дечица от долните прогимназиални класове на "училището, в което си учил". Защо не те срещнаха с гимназистите в това училище? Стискаше ли ти, жалко инфантилче, да се ухилиш на юношите, които вече могат критично да преценят колко струваш и да ти задават неудобни въпроси? Да те натикат точно там, дето ти е мястото? Вместо това те натресоха на сервилна дебела директорка и на невинни деца, които бяха инструктирани да ти устроят овации? Не те ли досрамя да мърсиш тяхната невинност?

Един ден тези дечица ще се срамуват от рандевуто си с теб.

Ето как твоите пиари ти избърсаха суратя, след пълния провал в Рим. На 23 май Франциск ти удари оглушителен шамар, като запази празничната дата 24-ти за македонците. Е, на 24 май - като реванш - ти пък се срещна с азбукарчета - да им отвориш очите за просвета.

Всъщност, братя българи, защо изобщо е нужно на тоя свят празник българските политици да мляскат лапата на папата? И най-вече на тоя конкретен папа? Не могат ли да се поклонят пред гроба на Св. Константин-Кирил Философ, без да се отбиват и на поклонение пред противника на българщината и православието, който непременно ще ги унизи? Задавам този въпрос с оглед на бъдните години и чествания на празника - карикатурата Киро от Канада, не заслужава друго, освен пренебрежение.

Но забелязвате ли, че пошлостта вече не ни дава да дишаме дори на 24 май - Деня на българската просвета и култура? Защото какво друго, освен пошлост, е инициативата на другаря Боршош за пеене на 22 куплета - плоска приумица, целяща собствената му реабилитация - от обвиняем в кражба да се превърне отново в някакъв фактор на "културния фронт"?

Боклукът смърди и в най-светлите майски дни.

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.