Когато Путин врътне крана, след десетина дни в Европа сигурно ще ни е все едно дали да му плащаме в рубли или евро

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kogato-putin-vratne-krana-sled-desetina-dni-v-evropa-sigurno-shte-ni-e-vse-edno-dali-da-mu-plashtame-v-rubli-ili-evro/4018 SvobodnoSlovo.eu
Когато Путин врътне крана, след десетина дни в Европа сигурно ще ни е все едно дали да му плащаме в рубли или евро

Путин очевидно е способен да спре газа още утре, ако не му плащат в рубли. Впрочем, на него долари или евро не му трябват, има санкции, няма какво да си купи с тях. И банките му са отрязани от банковата система, а сметките му в Европа са блокирани.

Предприел е твърд курс на разделяне със Запада и мерките едва ли ще го спрат. Руснаците почнаха да произвеждат ладите си по стандарт Евро 2 и няма да се трогнат, че ще им се смеем колко са изостанали. И в Индия е подобно, и в Китай.

Когато Путин врътне крана, след десетина дни в Европа сигурно ще ни е все едно дали да му плащаме в рубли или евро. Радикално настроените ще намалеят, правителствата ще се разклатят. И тогава ще бъде по-унизително да приемем.

Европа трябва да си намери газ преди да се дърпа за рублите.

ПП Уил Смит е просто момче от село, не е морален екшън герой. А Оскар за тази му роля е незаслужен.

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.