Командир от ДНР: От "Азовстал" излязоха парламентьори, молят за преговори

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/komandir-ot-dnr-ot-azovstal-izlyazoha-parlamentyori-molyat-za-pregovori/2970 SvobodnoSlovo.eu
Командир от ДНР: От "Азовстал" излязоха парламентьори, молят за преговори

Танкистите прокарват път за пехотата, като ликвидират снайперистите на противника с директен огън

Командирът на бригадата от силите на ДНР "Восток" Александър Ходаковски заяви, че групата украински военни, излязла от подземията на блокирания металургичен комбинат "Азовстал" в Мариупол, всъщност е част от по-голямо формирование, което моли за преговори.

По-рано бе съобщено, че 10 украински бойци са излезли с бели знамена от тунелите под металургичния комбинат и са пожелали да се предадат. Ходаковски уточнява, че парламентьорите всъщност са девет и в момента вървят оживени преговори.

"В момента върви доста оживен етап на преговори. Това е едва първата излязла група. Както се изясни, тя представлява интересите на доста по-значителна група, която все още се намира в подземията на "Азовстал", обясни Ходаковски в предаването "60 минути" на тв канала "Россия 1".

На фона на съобщенията за започналите преговори съюзните сили на ДНР и РФ продължават да унищожават огневите точки на противника, съобщават руските медии.

Руските части методично унищожават с националистите от "Азов", обкръжени на територията на завода, като използват всички възможни въоръжения и бойна техника.

Военният от Народната милиция на ДНР с позивна "Старик" разяснява за изпълнението на бойните задачи: "Днес свалихме един снайперист". Той пояснява, че танкистите прокарват път за пехотата, като ликвидират снайперистите на противника с директен огън.

"Придвижваме се добре, победата скоро ще бъде наша", разказва с усмивка военният пред военния кореспондент на Народната милиция на ДНР.

Източник: epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.