Кой запали гората над Кресна? Умишлен палеж или ниска култура?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/koy-zapali-gorata-nad-kresna-umishlen-palezh-ili-niska-kultura/24559 SvobodnoSlovo.eu
Кой запали гората над Кресна? Умишлен палеж или ниска култура?

Пожарът, който обхвана 16 хил. декара горска площ, постави въпроса кой запали гората и гостите на "България сутрин" Bulgaria ON AIR  подкрепиха тезата, че не става дума за умишлени действия.

"Ако това е бил умишлен палеж, би значило правителството да се гръмне в коляното. То прокарва вариант за магистрала "Струма" и отрича този, който ние от Института за зелена политика предлагаме, с тезата, че там би се оформила голяма екологична катастрофа", заяви Петко Ковачев.

Той продължи, че колегите му също смятат, че палежът няма никакво отношение към това дали магистралата ще бъде вградена в района на Кресна или не.

Думите му пред Bulgaria ON AIR подкрепи и изпълнителният директор на Строителната камара Иван Бойков, според когото няма никаква връзка между разчистването на терен и горски пожар.

"Всяка година ставаме свидетели на едни и същи пожари. Явно културата в този район на Пирин е ниска и хората не осъзнават последиците", твърди Бойков.

Гостите на телевизията смятат, че по-важното е да се отдаде заслуженото на 600-те души, които се борят със стихията от първия й ден и да се работи по възстановяването на региона

Резултат с изображение за кресна пожар

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.