Мануела Малеева: В казуса с Витоша има само една машина, която трябва да бъде спряна – машината за лъжи

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/manuela-maleeva-v-kazusa-s-vitosha-ima-samo-edna-mashina-koyato-tryabva-da-bade-spryana-mashinata-za-lazhi/23509 SvobodnoSlovo.eu
Мануела Малеева: В казуса с Витоша има само една машина, която трябва да бъде спряна – машината за лъжи

”Време е най-големият парк на столицата да стане отново достъпен за отдих и спорт. Как да си върнем превзетата планина и какво бъдеще искаме за Витоша” –  това беше темата на дискусионния форум „Да върнем Витоша на гражданите“, организиран от ДСБ и „Да, България“ днес.

Събитието откри бившата тенисистка Мануела Малеева.

„Планините, плажовете, горите ни – те са само пробен камък за наглостта на опонентите ни и за нашето търпение за това ще позволим ли да вземат нашата земя. Не искаме да спираме развитието на туризма в столицата. В казуса с Витоша има само една машина, която трябва да бъде спряна – машината за лъжи. Тази машина се задвижва колкото от безхаберието на политиците и интересите на недообросъвестни бизнесмени, толкова и от страховете ни“, каза тя.

В отговор на гражданската инициатива, “Витоша ски” излезе с официална позиция. Ето и част от нея: „Витоша ски” АД е в готовност незабавно да инвестира в модернизацията на всички собствени съоръжения, в случай че това не противоречи на действащото законодателство. Според дружеството, за целта е необходимо да бъдат предприети действия по изчистване на спорните разпоредби в Плана за управление на природен парк „Витоша” и в Закона за горите.

“В противен случай, дружеството е възпрепятствано да осъществи каквито и да било инвестиции по модернизация на съоръженията си, тъй като те противоречат на нормативната уредба”, уточняват от “Витоша ски”

http://bitelevision.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.