Мариана Попова от връх Шипка: Хора, мисля, че е време за революция!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/mariana-popova-ot-vrah-shipka-hora-mislya-che-e-vreme-za-revolyuciya/16761 SvobodnoSlovo.eu
Мариана Попова от връх Шипка: Хора, мисля, че е време за революция!

Днес хората са изправени срещу политиците. Войната е срещу управляващите, начина на управление на България. Хора, мисля, че е време за революция! Това каза пред БТВ от връх Шипка певицата Мариана Попова. Тя е със съпруга си Веселин Плачков, за да отбележи на това място знаменателната дата.

„Трябва да учим децата си, че имаме дълг към това, което ни е дадено като наследство. Трябва да го носим с цялата тежест и отговорност и да го развиваме, а не да го забравим и да се сещаме за него само на 3 март“, каза Веселин Плачков.

Стотици хора започнаха изкачването до връх Шипка. Въпреки препоръките да няма струпване на хора заради коронавируса и върлуващия грип, българите се стичат към паметното за Освобождението на България място. Сред хората има и немалко деца.

"Чувството е неповторимо. Идвам, защото съм българка", заяви пред Нова телевизия една жена. Нашите деди са били наясно, че Трети март няма да ни обединява докрай, но ще ни показва, че ние - българите, сме имали възможност да участваме в освободителното дело. Това заяви д-р Чавдар Ангелов, директор на НПМ „Шипка - Бузлуджа”. "Държавата ни е резултат на всичко онова, което се е случило преди години. Празникът ни обединява”, заяви той.

Проф. Милко Палангурски разказа, че паметникът "Шипка" е официално открит през 1934 г. "Причината за късното му създаване е, че всяко хубаво нещо у нас става бавно. Откриването му е обвързано с актуалната политика в България. През тази година се подписва Балканският пакт. Имало и е преврат”, каза проф. Палангурски.

И напомни за подписването на Балканския пакт и за военния преврат, които "са били необходими" за сплотяването на обществото и е било добър повод, смята историкът

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.