Мая Манолова: Хората подкрепят Бойка на перваза, а не Бойко

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/maya-manolova-horata-podkrepyat-boyka-na-pervaza-a-ne-boyko/16714 SvobodnoSlovo.eu
Мая Манолова: Хората подкрепят Бойка на перваза, а не Бойко

Къде беше Бойко Борисов днес в тази ситуация със сестрите!? Трябваше ли Бойка да се качи на перваза на парламента, за да е на нивото на кабинета на Борисов, че той да я види най-после. Хората подкрепят Бойка, не Бойко. Това коментира пред бТВ Мая Манолова.

Те надминаха ръба на отчаянието и се качиха високо на перваза на прозореца, за да ги види властта, защото властта не ги виждаше под прозореца си пред Министерски съвет. От 1 март никой представител на институция не им обърна никакво внимание, каза още Мая Манолова.

Медицинските сестри имат много ясни искания. Те бяха представени пред управляващите и трябваше на 1 март да се каже кои от исканията им ще бъдат приети и кои не, обясни Манолова.

Ананиев лъже, че техните искания ескалират и че постоянно се променят. Исканията им са съвсем конкретни и ясни, посочи още тя.

Искат професията медицинска сестра и специалист по здравни грижи да е защитена. Това е съвсем логично искане, защото медицинските сестри са на изчерпване. Един ден няма да има кой да се погрижи за Ананиев в болницата. Последно в списъка на защитените професии имаше озеленител! Защо и медицинските сестри да не са в този списък, коментира тя.

Друго искане е заплатата на сестрите да е колкото две минимални работни заплати - 950 лева. Искат да имат възможност за частни медицински практики, както е навсякъде по света. Искат да е остойностен труда на медицинската сестра, посочи Манолова.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.