Много важни новини, засягащи българите, почиващи в Гърция

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/mnogo-vazhni-novini-zasyagashti-balgarite-pochivashti-v-garciya/2247 SvobodnoSlovo.eu
Много важни новини, засягащи българите, почиващи в Гърция

Случаите на заразените са се увеличили

Новините, които ще ви разкрием в следващите редове засягат всички нашенци, почиващи или пък с планове за почивка в южната ни съседка – Гърция.

Оказва се, че гърците удължават извънредното положение във връзка с пандемията с още три месеца. За момента обаче няма да връща ограничителните мерки, отбелязва БНР.

Прави впечатление, че напоследък броят на новозаразените варира между 16 и 20 хиляди дневно като прогнозата е до средата на юли те да се увеличат.

По предложение на здравното министерство, депутатите гласуват днес удължаването на извънредното положение за Covid-19 с план за увеличаване на капацитета на здравните заведения.

Министър Плеврис заяви пред парламента, че поради силна активност на вариантите Омикрон 4 и 5 случаите на заразени се увеличават. Добрата новина обаче е, че броят на починалите остава нисък.

Въпреки, че на този етап правителството не обсъжда връщането на ограничителните мерки, активира кампанията по ваксинация. Силно препоръчително е хората на възраст над 60 години да си поставят четвърта доза.

Медиците от лечебните заведения, както и специалистите от Съвета за борба с пандемията са категорични, че е повече от наложително да бъде върнато задължителното носене на маски на обществени места.

За да не се превърне новата вълна от Covid-19 в цунами, е нужно да бъдат предприети нужните мерки, категорични са те.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.