НА СВЕТИЯ СИНОД НЕ МУ ПУКА ОТ КОРОНОЧУМАТА ОСВЕН ЗА НЕГО САМИЯ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/na-svetiya-sinod-ne-mu-puka-ot-koronochumata-osven-za-nego-samiya/16472 SvobodnoSlovo.eu
НА СВЕТИЯ СИНОД НЕ МУ ПУКА ОТ КОРОНОЧУМАТА ОСВЕН ЗА НЕГО САМИЯ

**** Щабове, премиер, правителство и прокуратура продължават престъпно да бездействат. Олигархичните ДС кръгове и задкулисни зависимости ръководят страната. ***** Светият синод обаче се грижи за себе си - дори редовно се тества

.

Призовавам всички, които считат, че църковните служби трябва да бъдат забранени за посетители, да харесат поста. Тези на обратното мнение - да не го харесат.

.

Наказателен кодекс:

Чл. 355.

(1) (до отмяна на извънредното положение) Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

(2) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

.

ТОВА Е ПОРЕДЕН МОЙ ПОСТ ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ НАСАМ ЗА ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ НА СВЕТИЯ СИНОД, ПРОДЪЛЖАВАЩ ПРАКТИКАТА НА МАСОВИ ЦЪРКОВНИ СЛУЖБИ.

Щабове, премиер, правителство и прокуратура продължават престъпно да бездействат. Разбра се, че олигархичните ДС кръгове и задкулисни зависимости ръководят страната. (Светият Синод почти изцяло е агентура на Държавна сигурност). Ръководят и медиите, които с дума не протестират за случващото се и погазването на всякакви карантинни мерки.

.

----------------------------------

България остана единствената държава заедно с Русия, която РАЗРЕШАВА масовите църковни православни служби (всички останали религии сами си ги спряха, дори фанатизираните ислямисти в Близкия и Среден Изток)

Има и разлики: за разлика от Русия у нас причастието се дава с една и съща лъжица за всички.

---------------------------------

Не знам как е било в страната, но днес на Благовещение Господне в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ са събраха стотина души, въпреки че то се предаваше на живо в интернет.

.

Така е и по страната (давам снимка от Банкя).

И вчера беше така (давам снимки от софийския храм "Св. София")

Нито един не беше с маска - храма като свято място не ги допуска.

.

На днешната служба в "Александър Невски" повече от двадесетина души приеха светото причастие С ЕДНА И СЪЩА ЛЪЖИЧКА, без да се страхуват, че светите тайни могат да бъдат преносители на зараза или на каквато и да е друга болест.

В празничната проповед отец Антоний Милушев акцентира, че лъжичката с причастие "е лекарство за телесно и душевно изцеление."

.

ВЯРАТА Е ЛИЧЕН ВЪПРОС И ИЗБОР. НО В УСЛОВИЯ НА ПАНДЕМИЯ НАЧИНИТЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЦЪРКОВНИТЕ СЛУЖБИ СА ОБЩЕСТВЕН ПРОБЛЕМ.

.

Вярващите могат и да вярват, че няма да се заразят, но са напълно безотговорни - към близки и познати, към други хора и на практика действат престъпно заедно със Светия синод.

Защото техният уж личен избор не е личен, а противообществен - заразоносителят може освен невярващ да е дълбоко религиозен. И да заразява всякакви възрасти, та чак до своите и чужди внучета.

.

Светите отци разбират за какво става дума, но явно изпълняват някаква повеля за обезлюдяване на България с негласното одобрение и съдействие на двата щаба, президент, премиер, министри.

_________________________

Казвам, че Синодът разбира какво става, защото за разлика от възможностите за гражданите тества редовно себе си и служителите си (освен че никога досега през тези години не е дарил дори лев за благотворителност, ползва привилегии дори в тази обстановка, каквато нямат дори медиците)

Освен това Синодът тотално е въвел онлайнкомуникацията.

________________________

Например журналистите в "Църковен вестник" работят от дома си.

Въвел е и др. мерки в метрополиите си.

Ето например тази в Софийската митрополия:

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с обявеното извънредно положение в Р България се променя работното време и работа на Софийска света митрополия, както следва:

1. От 16 до 29 март 2020 г. работното време на Софийска света митрополия ще бъде от 10:00 до 14:00 ч.;

2. В сградата на Софийска света митрополия няма да се допускат посетители. При необходимост гражданите да подават заявления на имейла ([email protected]) на Митрополията;

3. В сградата ще се допускат свещенослужители само до Касата и Склада за църковни свещи.

.

НЯМАМ ДУМИ ЗА ДЕМАГОГИЯТА НА СВЕТИЯ СИНОД И МИТРОПОЛИТИТЕ, ЗА ТОТАЛНОТО ПОДЧИНЕНИЕ НА ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ И ВЛАСТНИЦИ НА НЕЗРИМАТА ДС РЪКА И СТОЯЩИТЕ ЗАД НЕЯ РОДНИ И ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.

.

С абсолютна сигурност продължаващите църковни служби дори при рехаво присъствие ще ни струват хиляди и хиляди човешки животи и хиляди и хиляди инвалидизирани от болестта. (един заразен, ако не бъде изолиран, по веригата на заразата, предавана от едни на други хора заразява до 150 души, докато самият той не се разболее, за да легне на легло)

.

ПРИЗОВАВАМ:

1. вярващи, за нищо на света не се причестявайте - ако не цените вашия живот, то поне ценете живота на близките ви и др. хора, както призова Бог;

2. всички останали избягвайте напълно, прекъснете всякакви контакти с дълбоко религиозните хора и членовете на техните домакинства;

3. не призовавам власти, политици, прокуратура да изпълнят задълженията си - досега го правих многократно.

***

***

***

Всички фанатици, които защищават с коментари тази практика, незабавно ще блокирам. По-добре не се опитвайте да пишете тук.

Моля и съгласните с поста да не го коментират.

Ако сте на това мнение, харесайте го.

Ако не одобрявате забрана за външни посетители на църковните служби, не го харесайте.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.