НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ ПРЕД "ПАНОРАМА"

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/nacionalniyat-predatel-pred-panorama/2321 SvobodnoSlovo.eu
НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ ПРЕД "ПАНОРАМА"

Гледах "Панорама" с участието на "премиера". Убедена съм, че той знаеше какви въпроси ще му бъдат зададени, те са му били изпратени предварително, иначе гафовете на този инфантил щяха да взривят студиото. Щеше да си оплете на фльонга езика още при първите изречения - от сорта на класическия израз "в тази ситуация да спасим ситуацията", с която той обогати идиоматичния речник на българите. Но гафовете пак бяха огромни, при цялата предварителна подготовка. Бойко Василев е сив, услужлив, удобен, предпазлив журналист, иначе нямаше да оцелее в БНТ, пък и изобщо в журналистиката. Задава въпроси с инквизиторски поглед, впит застрашително в събеседника, но питанията му са повърхностни - ако политикът не отговори задоволително ( а политиците никога не отговарят задоволително ), Бойко Василев не задълбочава темата, не задава допълнителни въпроси, а милостиво преминава нататък по дневния ред.

С тая маска на безкомпромисен журналяга Бойко безпроблемно остаря и удобно ще докатавели до почетна пенсия. Има ли смисъл да залагаш кариерата и живота си, за да задаваш нокаутиращи въпроси на политици и да разчистваш път на следващите, които винаги се оказват по-имбецилни от предшествениците си? Да, има смисъл само ако твориш Ботевска журналистика и публицистика, ако си готов да дадеш главата си в името на правдата и на националната кауза. Но Ботевските натури умират млади и над гробовете им произнасят речи същите нищожества, които те са ненавиждали и клеймили приживе.

Но да се върна на участието на Киро Канадеца в снощната сива и пустинна като марсиански пейзаж "Панорама". Всичките му отговори бяха лъжа, извъртане и манкиране в неговия си профански стил - и можеха да бъдат разбити на пух и прах от водещия само с две думи - което, разбира се, не стана. Но някои от тези отговори особено ме възмутиха.

От изявленията Кирови излезе, че сороската сбирщина, която ПП бе насъбрала пред парламента в сряда, е започнала големите протести срещу управлението на ГЕРБ преди две години. Киро също е митингувал по площадите през 2020 г. - и завчера, в сряда, не щеш ли, набитото му око е разпознало в агитката лица на революционери от тая същата 2020-а, които са искали ПРОМЯНА и пред които се чувства отговорен. А "Възраждане" той сложи редом с "ГЕРБ", срещу чийто режим тогава избухнаха протестите.

Я виж ти - та "Възраждане" първи се разбунтуваха, те свикаха първия митинг през април 2020 г. срещу мракобесните "антиковидни мерки", с които ГЕРБ окова българското общество - спомнете си, че бе забранено да се излиза навън, да се сяда на пейка и т.н. Този грандиозен митинг после прерасна в мощно национално движение за политическа промяна и събаряне на правителството на Бойко Борисов. "Възраждане" докрая бяха ядрото на протестите. Впоследствие към митингите се прикрепиха соросоидните налепи като Хаджигенов, Бабикян и сие, които обсебиха трибуните и си приписаха лидерството. Сега вече се знае - с цел да унищожат протеста, да го лишат от живец и смисъл - и да докарат мошеника канадский на власт.

Не членувам във "Възраждане", говоря обективно. Да се припишат протестите през 2020 г. на завчерашната агитка и лично на Киро, като "Възраждане" се изкарат едва ли не "контрареволюционери" е архимерзост, но кривата Кирова джука я изрича с инфантилна лекота, както и всички останали лъжи.

Другата възмутителна лъжа е, че агитката се е "събрала спонтанно". Събрала се - ей тъй на! - и самият Киро бил "изненадан" от толкова голяма и спонтанна подкрепа. И вече бил убеден - щом в подкрепа на ПП се е събрало "море от народ", "значи това, което правим има смисъл". А това, което правят е ПРОМЯНА - изпълняват мечтите на протестиращите от 2020 г.

Аз пък мисля, че там, където е Киро, спонтанно се събира множество само за да го заплюе и замери с каквото падне под ръка.

Третата гнусота, изречена от изклесъка ( северозападна "думичка", означаваща "изтърсак" ) на бай Петко, бе че нямало нищо странно в привикването, уговарянето и отцепването на депутати от ИТН. Той го правел в името на България. Отцепниците внезапно осъзнавали отговорността си пред Родината и хуквали да поддържат правителството, "което ще ни спаси от хаоса и задкулисието". Не, никакви милиони или стотици хиляди не им обещавал - въздействал само върху съвестта им. Аз пък смятам, че отвратителното търгашество, което арогантно, без капка срам, разиграха Киро и компания пред очите на цял народ, може и има начини да бъде доказано.

Говори се за три милиона, дадени на шестото пунгашче, което се отцепи от ИТН ( тук е мястото да бъде запитан Трифонов що за измет е насъбрал в парламентарната си група?). Ясно е, че в оставащите до вота дни Киро ще вдига мизата. Пита се с чии пари? Защо да се пита - ясно е, с нашите. "В тази ситуация трябва да се спасява ситуацията", но всичко ми напомня старата квази порно- песенчица "Денонощен магазин" и част от нейното текстче: "аз шепна цифри, тласкан от нагона..." Киро е влязъл до гуша в ролята на сутеньор, който екстрено купува проститутки за фалиращия си бардак.

С право един от коментиращите в сайта афера, пита: ако купуването на гласове в изборите е престъпление, според закона, то купуването на депутати в парламента какво е - според закона? Или за такива покупки няма закон и санкции не се предвиждат?

Ако бай Мето от махлето мушне 50 кинта в джоба си, за да гласува за някой кмет-дембелин, това, несъмнено е подсъдно. А за тая симония "в особено големи размери" ще има ли съд?

Хаосът е в парламента и в правителството. Те разнасят тая зараза и я полепват по всичко, до което се докоснат. Хаосът ще намалее, ако носителите му бъдат разтурени и подадат оставка.

И четвъртото ужасно нещо, което Канадеца посмя да изрече, е, че ако неговата платена соросоидна агитка ( която, според мисирските телевизии, щяла непрекъснато да се събира до вота и по време на вота в сряда ) и привържениците на опонентите му ( има се предвид най-вече "Възраждане"), се изправят едни срещу други - "имало Рашков и полиция". Разбирате ли в пълнота безумието на тези думи? Те означават предвидени безредици, битки, обществено разделение и полицейски палки - за "брилянтно" ( Рашкови слова ) мирно разрешаване на конфликтите. Кирил Петков е готов да тласне България в гражданска война, за да не подаде оставка.

Знаете, че по време на вътрешни междуособици, страната може да стане жертва на всякакви външни апетити, дори на въоръжено нахлуване!

Вън, национален предателю! Или вътре - в панделата!

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.