Не разбирам какво им правят на нашите министри в Брюксел, та са толкова продажни?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ne-razbiram-kakvo-im-pravyat-na-nashite-ministri-v-bryuksel-ta-sa-tolkova-prodazhni/22604 SvobodnoSlovo.eu
Не разбирам какво им правят на нашите министри в Брюксел, та са толкова продажни?

Опозиционните партии в Гърция единодушно отхвърлиха предложението на Скопие да приеме името "Република Илинденска Македония". Докато премиерът Ципрас телефонира на политическите лидери и президента Павлопулос, за да ги осведоми за преговорите с Македония, опозицията изрази опасения, че предложението е иредентистко, тъй като има териториални претенции към Гърция…

Слава Богу, че гърците казват НЕ на "Република Илинденска Македония"! Щото, ако зависи от министрите Каракачанов и Захариева, които вече казаха ДА, те ще приемат и името „Илинденско-Преображенска Македония“.

Не разбирам какво им правят на нашите министри в Брюксел, та са толкова продажни? Купуват ли ги, зомбират ли ги, облъчват ли ги?

Преди 88 години горчивият отговор даде авторът на "Илинден" - великият Димитър Талев: "Външните, чуждите врагове не бяха толкова опасни, защото те не можеха да затрият окончателно цял един народ. Много по-опасни бяха вътрешните, своите. Ония некадърници, шарлатани и мародери, които бяха заграбили всичко в свои ръце, разпиляваха безразсъдно народния труд, спечеленото с реки от кръв, ръфаха безмилостно народната снага, сееха поквара..."

Ако Талев знаеше, че лидер на ВМРО ще търгува с българската кауза в Македония заради едното министерстване, щеше да счупи перото си. Ако Иван Михайлов види днешния си наследник на "Пиротска", ще се обърне в гроба.

Велизар Енчев

Снимка на Велизар Енчев.

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.