Недовоството пред парламента ескалира, много хора викат ”Оставка”, правят опит да спрат движението

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/nedovostvoto-pred-parlamenta-eskalira-mnogo-hora-vikat-ostavka-pravyat-opit-da-sprat-dvizhenieto/14461 SvobodnoSlovo.eu
Недовоството пред парламента ескалира, много хора викат ”Оставка”, правят опит да спрат движението

Много хора вече викат ”Оставка” пред парламента. Някои от тях държат червен картон в ръцете си. Множеството става все по-голямо. Недоволството на хората ескалира, съдейки по техните скандирания. Полицейски кордони не позволят на хората да стигнат по-близо до сградата на НС.

Хората правят опит да спрат движението по жълтите павета. Те непрекъсното пресичат пешеходната пътека. Все пак колите намират начин да минат. Пространството около паметника се запълва с хора непрекъснато. Първите автобуси докараха част от депутатите, които бяха освиркани.

Мария Спирова, журналист от Лондон каза по БТВ: На този етап от нашия живот е ясно ,че българите зад граница са точна извадка на съграждани ни у дома. Тези протести са резултат от скачени съдове. Може да наблюдаваме нещо като кръвоносна система, която обикаля тупкащото сърце в България. Виждаме протести от Париж до Осло.  Хора пътуват километри, за да се включат в протестите. Човек дори летя от Единбург, за да се с включи в тях.

 

За повечето протести се събираме пред дипломатическите представителства, за да има чуваемост. Ние искаме нашите искания да бъдат чути. Даваме си сметка, че сме чути, защото имаме ухото на медии. В Лондон посланик Марин Райков посещава протестите и отговаря на граждани. Той е ограничен спрямо неговите намерения. Българите зад граница се креативни и решителни в протестите. Ние се намираме на територията на друга държава, затова е сложно да блокираме пътища. В Брюксел нашите съграждани ловко посрещнаха Бойко Борисов и протестираха, докато той заседаваше там.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.