НЕТЪРПИМО НАЦИОНАЛНО УНИЖЕНИЕ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/netarpimo-nacionalno-unizhenie/3974 SvobodnoSlovo.eu
НЕТЪРПИМО НАЦИОНАЛНО УНИЖЕНИЕ

"Украинското посолство предлага на българските граждани да подпишат петиция за преименуване на тези улици в българските градове, на които се намират руските дипломатически мисии" - чета вчера и тази сутрин по сайтовете ( телевизии не гледам, претендирам, че притежавам наднулев интелект ).

Украинското посолство "предлага" столичният булевард "Драган Цанков", на който се намира посолството на Русия в България, да бъде прекръстен на бул. "Украйна", а улица "Никола Мирчев", на която е разположено Руското консулство, да бъде преименувана на "Героите на Украйна".

По същия начин ул."Ниш" в Русе, на която се намира Руското консулство в дунавския град, да смени името си на "Героите на Украйна", а варненската улица " Македония" да стане "Украйна".

Украинското посолство се хвали, че инициативата вече била реализирана в Албания, Литва, Латвия и Норвегия - и обяснява, че тя е съзвучна а изказването на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който заявил: "Принуждаването на руските посолства по целия свят да бъдат разположени на улиците "Украйна", е част от нашите световни усилия да изолираме Русия и да депутинизираме света".

Е, те такова архибезочие не бях и сънувала ( и това е само началото)! Оня виц с булевард "Оборище", прекръстен на Тодорище", е весела закачка в сравнение с подобно агресивно безсрамие. Украински ултраси, не разбирате ли, че с вашата наглост ще загубите войната и в най-важния й аспект - моралния. То бива нахалство, ама... Ние сме в България, онези в Литва и Латвия да си правят, каквото им харесва.

Да ви прочета ли коментарите под публикуваната "петиция" на Украинското посолство?

Ето няколко от тях, поместени под съобщението "Украинското посолство у нас иска преименуване на улици", във факти.бг от вчера: "Това се казва наглост и вмешателство във вътрешните работи на чужда държава. Безсрамници" (13:51, 30.03 ); " Възможно е - когато Белият дом се преименува и пребоядиса на Зеления дом..." ( 13:53, 30.03 ); " А улица "Козяк" да стане "Героите на Ирак" ( 13:53, 30.03); " Нагли нацисти" (

13:56, 30.03). Как ви се вижда отношението към "петицията"? Но всъщност то не ви интересува, въпросният документ е опипване на почвата за тихичко превземане на България.

Защото изначалното ми убеждение, че пристигането на украинските "бежанци" с джиповете и свастиките,

е завоевателско нахлуване - все повече се потвърждава.

Знаете ли, вие, от Украинското посолство, какво са за нас имена като Ниш, Македония, Драган Цанков? Как си въобразявате, че можете да посегнете на тях? Докато с Украйна в най-новата ни история асоциираме само изгарянето на етнически българи и поругаването на нашите светини.

А как ще заповядате да се " преименува" самата България? Малка Украйна, Долна Украйна, Задна Украйна? Нещо като заден двор? А ние, българите, как да се "преназовем" - "задноукраинци"? Или по-простичко "организми"?

И тази срамна "петиция" още не е заклеймена като недопустима намеса във вътрешните работи на България? И посланикът на Украйна не е извикан да даде обяснения?

Ако Митрофанова си бе позволила само да намекне подобно нещо, нямаше да я гонят - щяха да я разкъсат.

Не зная колцина платени национални предатели са нужни, за да подпишат от името на "народа" тази "петиция", но сигурно ще се намерят достатъчно. И скоро ще се събудим на булевард "Украйна".

Нямаме държава, нямаме армия, нямаме полиция. Самолишихме се от национална гордост. Управляват ни нищожества. Днес всеки може да се подиграва с българите - някога велик и горд народ от победители.

Я си помислете, ако предложим някой основен булевард в Киев да се "преименува" в "Героите на България" - каква ще бъде реакцията на местните?

Заслужаваме си униженията. Трийсет години търпим уродливи национални изменници начело на България. Докъде можеха да я доведат те, освен до преизподнята. Българино, нали си наясно, че докато ни управлява Бойковата и Кирова проста пасмина, ще вървим все надолу, докато скоро изчезнем от лицето на земята? И такива като Соломон Паси, няма да спрат да скопяват Българския Лъв ? Не протестирай във фб, а на Шести Април излез на площада и нека твоят вик потресе предателите на Родината. Нека в същия ден паднат завинаги от власт!

Ако Левски и Ботев бяха се борили за свобода от миндера пред компютъра, площад "Независимост" в София днес щеше да се зове "Султан Абдул Азис".

Милена Върбанова

*

Статията е израз на моето лично мнение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.