Нов скандал: МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ И ЛЕНА БОРИСЛАВОВА ЛЪЖАТ! *** Кирил Петков не е присъствал на срещата в Солун!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/nov-skandal-ministerskiyat-savet-i-lena-borislavova-lazhat-kiril-petkov-ne-e-prisastval-na-sreshtata-v-solun/2438 SvobodnoSlovo.eu
Нов скандал: МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ И ЛЕНА БОРИСЛАВОВА ЛЪЖАТ! *** Кирил Петков не е присъствал на срещата в Солун!

Кирил Петков въобще не е присъствал на срещата в Солун, нито на вечерята, както лъже говорителката му и Министерският съвет.

Снимката от вечерята в петзвездния хотел „Хаят” в Солун на премиера, Лена Бориславова и трети човек (посочван заради визуална прилика като посланика ни Валентин Порязов) взриви общественото мнение.

Да видим случилото се!

Първо ще обясня за международната среща.

Тя е част от Процеса за сътрудничество в Източна Европа (SEECP). Тя е среща на балканските държави – т.е. и нашите съседи и то най-високо възможно държавно равнище.

Тя с участието на Шарл Мишел, председател на най-върховния орган на ЕС - Европейския съвет и с генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество (RCC) г-жа Маджлинда Брегу.

Т.е. само роден идиот или някакво прокси, действащо по чуждестранна заповед, не би й обърнал внимание. Обсъждало се е международното сътрудничество, ЕС и Балканите, енергийната и газова свързаност и взаимопомощ, сигурността, развитието с общи усилия на пограничните райони, войната на Русия в Украйна и т.н.

.

_________________________________________

Отсъствието на премиера ни при условие, че е бил в Солун по същото време, е грандиозен международен политически скандал. Така той е демонстрирал неприязнено отношение към ЕС, към държавите, с които живеем на полуострова и не си е мръднал пръста нито да развива отношенията на България с тях, нито да защити и аргументира основни български приоритети.

________________________________________

.

Участието на външният министър Теодора Ганчовска (сред най-ниските по ранг участници в срещата) не може да измие новото внасяне на напрежение от България в отношенията ни с ЕС.

.

************ Лъжите ***************

.

Днес в в своя медийна проява говорителката на кабинета Лена Бориславова заяви, че тя и премиерът са били на събитието в Солун.

Пак днес Министерският съвет пусна следната информация:

„В отговор на журналистически въпроси, Ви информираме, че на 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите.”

.

ЛЪЖАТ!

Давам откъс от Декларацията, приета на срещата и поместена на официалния правителствен сайт в Гърция, както и на сайт на ЕС:

https://primeminister.gr/2022/06/10/29537

"Под председателството на министър-председателя Кириакос Мицотакис, ние, участниците в срещата на върха на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (SEECP), президент Борут Пахор, президент Мило Джуканович, президент Вьоса Османи-Садриу, президент Шефик Джаферович, министър-председател Наталия Гаврилица, министър-председател Димитър Ковачевски, министър-председателят Еди Рама, министър-председателят Андрей Пленкович, вицепремиерът Сорин Гриндяну, външният министър Никола Селакович, министърът на външните работи Теодора Генчовска и заместник-министърът на външните работи Фарук Каймакджи.

В присъствието на председателя на Европейския съвет г-н Шарл Мишел и генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество (RCC) г-жа Маджлинда Брегу…"

/край на цитата/

.

Кирил Петков не се мярка и на официалните фотографии на участниците в срещата. Не се мярка и на вечерята, както лъже Министерският съвет.

Давам видеозаписи от срещата и вечерята, поместени в нюзрума на сайта на Европейския съвет

https://newsroom.consilium.europa.eu/…/135550-family-photo…

/официално видео на участниците/

https://newsroom.consilium.europa.eu/…/135557-roundtable…

/видео от вечерята/

.

Факт е, че големият правителствен „Еърбъс 319” е летял до там, макар че пътят до Солун е само три часа по магистралата. /виж скрийншота/. И вечерята е започнала по-рано.

Сещам се какво написах в един пост преди време по повод друг скандал с правителството и говорителката му:

(цитат) „Г-н премиер, каквито и да са отношенията ви с началника на Вашия кабинет, това лице доказва, че не е за този пост. Ако не можете или по-скоро не искате да се отървате от него, приложете „страничен пас на Питър”! Надявам се, че знаете за какво говоря... Ако не го направите, началникът на Вашия кабинет с такива и др. подобни действия в скоро време, волно или неволно, ще ви изгони от премиерския ви кабинет.” (край на цитата)

.

Ще трябва да се коригирам: не само лицето е отговорно, но и самият премиер. Той се оказа обикновен роден тарикат, загърнат за разлика от тариката Бойко Борисов с лъскаво фолио от канадски ВУЗ и английски език. За сметка на данъкоплатците, какъвто беше и другият.

А ако демонстрираното отсъствие и присъствие в Солун не е плод на тарикатлъка и липсата на умения за каквото и да е владеене на страстите от Кирил Петков, скандалът е далеч по-плашещ и сериозен от нянаква лична история с държавни пари.

Както написах тогава по онзи повод с правителството и говорителката „ В тежкия случай (визирам евентуална поръчка) дори не ми се говори за какво иде реч”.

Григор Лилов

https://newsroom.consilium.europa.eu/events/20220610-president-michel-visits-greece/135557-roundtable-working-dinner-20220610

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.