Онзи, който вози с правителствения самолет футболисти, уволнява чиновничка, защото си купила скъп билет

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/onzi-koyto-vozi-s-pravitelstveniya-samolet-futbolisti-uvolnyava-chinovnichka-zashtoto-si-kupila-skap-bilet/22372 SvobodnoSlovo.eu
Онзи, който вози с правителствения самолет футболисти, уволнява чиновничка, защото си купила скъп билет

"Нещо не схващам: значи този, който разхожда на държавни разноски за стотици хиляди левове със самолет селски футболисти и чалгаджийки-к**ви, уволнява оня, който е пътувал със самолет, защото билетът му бил скъп? Тъпо!".

Това написа във фейсбука си акад. Петър Иванов. Той припомни случая от 2012 г. Тогава отборите на Витоша Бистрица и Чавдар Етрополе се возиха с правителствения самолет. Отборът на бистришките тигри показа фактура, че е платил 20 хил. лв. Премиерът Бойко Борисов, който рита с момчетата от Витоша се ядоса на репортерски въпроси и издаде, че отпускал Еърбъса поне 20 пъти на други отбори като Левски и ЦСКА. Дори и с платено гориво обаче, едва ли клубовете са плащали за поддръжката на машината.

От правителствения Авиоотряд 28 бяха раздразнени и възмутени. Служителите намекнаха, че ги занимават с глупости. Борисов в свой стил пък заяви, че не било станало нищо кой знае какво. Някои от момчетата никога не се били качвали на самолет, и решил да ги повози, с което още повече предизвика народния гняв. Започнаха майтапи, че "Еърбъс 319" се е превърнал в панаирджийски атракцион, пред който остава само премиерът да застане и да къса билетчета.

Венцислав Лаков, който през 2013 г. беше председател на временната парламентарна комисия, която разследва полетите на Авиоотряд 28, заяви, че фолкпевицата Преслава също се е возила в Еърбъса. Владислав Горанов отрече, а случаят се потули. Така и не се разбра каква е истината.

Онзи, който вози с правителствения самолет футболисти, уволнява чиновничка, защото си купила скъп билет

http://big5.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.