От записите става ясно, че президентът Радев се държи безупречно, няма никакво нарушение, камо ли престъпление

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ot-zapisite-stava-yasno-che-prezidentat-radev-se-darzhi-bezuprechno-nyama-nikakvo-narushenie-kamo-li-prestaplenie/17219 SvobodnoSlovo.eu
От записите става ясно, че президентът Радев се държи безупречно, няма никакво нарушение, камо ли престъпление

От записите става ясно, че президентът Радев се държи безупречно, няма никакво нарушение, камо ли престъпление, но това няма да има значение за медийната експлоатация на този казус. Няма да се стигне до процедура по отстраняване, но ще го калят - това е част от предизборната кампания за президентските избори през 2021 г., която вече започна.

Понеже поръчителите и изпълнителите срещу президента действат примитивно, това може да се обърне срещу тях. И, между другото, тези записи нямат нищо общо със записите за Мишо Бирата, от които си личи състав на пресъпление.

При Радев става дума за медийно раздухване на несъществуващ проблем. Обратното на Мишо Бирата - там имаше проблем по същество, но бе заглушен от медиите. Сега ще бъде добре около Радев да се формира мощен фронт от подкрепа, която да прерастне в нещо по-организирано и структурирано. Това несправедливо и кално обвинение срещу него може да се използва за нова мобилизация.

Явор Дачков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.