Пълен текст на изявлението на руското министерство на отбраната относно ситуацията в Буча

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/palen-tekst-na-izyavlenieto-na-ruskoto-ministerstvo-na-otbranata-otnosno-situaciyata-v-bucha/3898 SvobodnoSlovo.eu
Пълен текст на изявлението на руското министерство на отбраната относно ситуацията в Буча

Тъй като в основните ни медии надали ще го пуснат.

Пълен текст на изявлението на руското министерство на отбраната относно ситуацията в Буча

„Всички снимки и видеоматериали, публикувани от режима в Киев, за които се твърди, че свидетелстват за някакъв вид „престъпления“ на руски военни в град Буча, Киевска област, са поредната провокация.

През времето, когато това селище е под контрола на руските въоръжени сили, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия. Руски военнослужещи доставиха и предадоха 452 тона хуманитарна помощ в населените места от Киевска област.

През цялото време, докато градът беше под контрола на руските въоръжени сили, и още повече след това, до днес, в Буча, местните жители свободно се движеха из града и използваха клетъчни комуникации.

Отпътуването от град Буча не беше блокирано. Всички местни жители имаха възможността свободно да напускат селището в северна посока, включително към Република Беларус. В същото време южните покрайнини на града, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински войски от артилерия с голям калибър, танкове и реактивни системи за залпово изстрелване.

Бихме искали специално да отбележим, че всички руски части се оттеглиха напълно от Буча на 30 март, ден след личния кръг от преговори между Русия и Украйна в Турция.

Освен това на 31 март кметът на град Буча Анатолий Федорук потвърди във видеообръщението си, че в града няма руски войници, но дори не спомена местни жители, застреляни по улиците с вързани ръце.

Затова не е изненадващо, че всички така наречени „доказателства за престъпления“ в Буча се появиха едва на четвъртия ден, когато в града пристигнаха служители на СБУ и представители на украинската телевизия.

Особено тревожен е фактът, че всички тела на хора, чиито изображения са публикувани от киевския режим, след поне четири дни не са се втвърдили, нямат характерни трупни петна, а в раните има несъсирваща кръв.

Всичко това неопровержимо потвърждава, че снимките и видеозаписите от Буча са поредната продукция на киевския режим за западните медии, какъвто беше случаят в Мариупол с родилния дом, както и в други градове."

Росица Бакалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.