Петър Москов-Пинокио

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/petar-moskov-pinokio/25993 SvobodnoSlovo.eu
Петър Москов-Пинокио

Пинокио! Днес Петър Москов излъга за пореден път! Излъга, за да прикрие незаконните си действия по отношение на бартера с с турските ваксини.

1. Той каза, че ваксината Еувакс В не е била предвидена за нуждите на имунизационния календар, а за бежанците.

Истината: В доклада си до Министерски съвет Москов пише, че както Пентаксима, така и Еувакс В са за нуждите на имунизационния календар, т.е за нашите деца. И това може да бъде проверено в архива на МС. Неразрешените за употреба ваксини, не могат да се прилаагат в страната ни, било то и за бежанци.

2. Пропусна да покаже писмото, с което фирма производител на оригинални ваксини предлага определени количества, докато той направи нормална процедура за ваксини, вместо да внася тези от Турция.

3. Показа обаче писмо от мандата на правителството Орешарски , в което се предлагат 280 хил. ваксини от фирви производители, твърдейки, че не са предприети действия и той трябвало да спасява децата, търсейки ваксини по света.

Истината: Москов не е търсил ваксини от света, а само от Турция. В моят мандат беше обяване процедура по ЗОП за ваксини , която беше спряна от служебният кабинет, както впрочем беше спрян проекта за модернизиране и развитие на спешната помощ и за електронното здравеопазване.

Ако живеехме в света на приказките, Москов нямаше да може да се разхожда по студията с лъжите си, защото носа му нямаше да се побира в тях. Но ние живеем в реалността и макар вече тя да е доста омърсена от политическата ни действителност, подобни лъжи минават границите на нормалното!

Автор: Д-р Таня Андреева, бивш министър на здравеопазването

http://glasove.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.