Побоят над Слави Ангелов е тест за реактивност на обществото

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/poboyat-nad-slavi-angelov-e-test-za-reaktivnost-na-obshtestvoto/16570 SvobodnoSlovo.eu
Побоят над Слави Ангелов е тест за реактивност на обществото

Побоят над Слави Ангелов е тест за реактивност на обществото, чиито резултат вероятно е предварително изчислен. На никого не му пука за Слави и свободата на словото (му). На никого, освен на замесените в професията (му). И на близките, които страдат.

Този побой е пореден, а не първи. От всякакъв тип. Вероятно някой ден, уви, ще има призиви за събиране на доброволци сред журналистите, защото действащите ще отказват да работят при такива или онакива условия. Но това ще е някога. Може би. Може и никога повече да няма потребност от нещо различно от официалното. А за официалното ще се появи доставчик с изкуствен интелект. Скоро.

Критичното мислене и емоциите са недостижими за роботите.Още. Но нуждата от емпатия и все пак критичност, междувременно се заличава от събитията, които ни заобикалят. Залага се на страх, вина и дистанция. Във всичко. Без коментар.

Сега няма нужда от съмнения. От критичност. Видно е. А останалите в професията си мислят, че ще ги подмине "боят", защото засега са избрани за правилни. Късмет и здраве!

За всички. Животът е дълъг и по-голямата част ще го караме живи. Осакатени, забранени, примирени и/или с пропуск за елит. Но живи. С памет.

Миролюба Бенатова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.