ПОЛИТИК СЕ УБИВА С НЕУВАЖЕНИЕ И СМЯХ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/politik-se-ubiva-s-neuvazhenie-i-smyah/14999 SvobodnoSlovo.eu
ПОЛИТИК СЕ УБИВА С НЕУВАЖЕНИЕ И СМЯХ

Замислете се с кой друг министър-председател толкова много са се подигравали, кой е бил обект на толкова много злобни карикатури, прякори и честно казано – откровено псуване до девето коляно. Май няма. Мразили сме някои, презирали сме други, ядосвали сме се на трети. Но едно е обединяващото – към никого народът не се е отнасял с подобно неуважение, присмех и псуване, както към Борисов.

Толкова свикнахме да го наричаме Тиква, Тиквун, Мутра, ГМР, Онуй, Баце, Шибан@@ка, Тиквоча, че надали освен върлите му фенови има друг, който да го нарича с имената му. Обикновено появата му предизвиква ръкопляскания от дебилите и тези, на които са им платили и позиви за повръщане у нормалните български граждани.

С личните си уши днес по повод заповедта за маските на закрито чух поне двадесет човека, които толкова цветисто се изказаха по повод на премиера, че и хамалин на гарата би се впечатлил. Единият дори така се разпростря, че десет минути не се повтори в пожеланията, което си е впечатляващо!

Най-важното за политика е уважението и авторитета – не само сред народа си, но и по света. И ако по някаква причина толкова се е изложил и толкова е паднал в очите на всички, че да не го уважават и най-вече – всички да му се присмиват, това означава само и единствено безславен и жалък край. На такива политици дори не е разрешено да се оттеглят сами, защото всъщност самите те са се свалили от пиедестала на авторитета и се въргалят в калната локва на презрението. Колкото и да са силни, колкото и да упражняват диктатура, терор и натиск върху народа и политическите си врагове, те са напълно безпомощни – безпомощни да накарат хората да ги уважават. И дори да ги назовават с името им. А това вече е показателно.

И се чудя Борисов, или ГМР, или Онуй, с какви очи след всичките тези скандали и информацията по цял свят за далаверите и корупцията, емблематични за неговото управления, гледа световните и европейски лидери, особено след като лично го чухме, как се хвали, че ги е...нали, таковата , с 200 отзад или изотзаде, както би казала кърджалийската п..../тук спирам да цитирам, защото многоточията и червените точки при цитиране на премиера обикновено надхвърлят нормалното/.

Политик, с когото всички се подиграват, не е политик. Той е мишена!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.