Поляците са уморени от нагли украинци. Оставят само нормалните!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/polyacite-sa-umoreni-ot-nagli-ukrainci-ostavyat-samo-normalnite/2608 SvobodnoSlovo.eu
Поляците са уморени от нагли украинци. Оставят само нормалните!

Полското издание „Реч Посполита“, позовавайки се на заместник-ръководителя на полското министерство на вътрешните работи Павел Шефернакер, съобщава, че от 1 юли украинските бежанци в Полша ще бъдат лишени от помощи. Обезщетенията ще продължат да се изплащат само на хора с увреждания, бременни жени и многодетни майки. Какво следва от това и какви ще са последствията?

Има две причини за решението на поляците да „свалят от доволствие“ украинците.

Първата причина е, че празникът на живота наистина приключи. Че цялата тази истерия около „руската агресия”, около СВО, около „нещастната Украйна” свършва и хората започват да мислят по-рационално, а не с емоции. И се оказва, че настаняването, храната и изобщо престоят на бежанци на тяхна територия, особено ако са, да речем, под два милиона, е много скъпо. Изисква големи разходи, големи пари.

Втората причина е, че бежанците, съдейки по многобройните отзиви, и то от различни държави – от Латвия, от Молдова, от България, от същата тази Полша, от Словакия, от Германия – често се държат скотски. Те изискват да бъдат третирани като господари или поне като избрани.

Те искат да получават всичко безплатно, въпреки факта, че много от тях изобщо не са бедни, да не говорим за „докарани до просешка тояга“. Те пристигат с автомобили от премиум класа, обличат се скъпо и изискват всичко безплатно. Това предизвиква много силно раздразнение, а в Молдова например просто бяха изгонени от някои места.

От тези причини има следствия. Полското правителство, в лицето на посочения Павел Шефернакер, очевидно просто преминава към по-рационален модел. Те осъзнаха психологията на пристигналите – ако ти се дават помощи, пари, безплатно пътуване, храна, настаняване някъде в хотел или дори хостел, тогава защо да работиш, какъв е смисълът? За повечето хора това е естествено. Ако и без това живееш добре и комфортно, защо ти е да искаш да работиш.

Това, разбира се, не означава, че те със сигурност искат да закарат тези хора в някои по-трудни за живот области или да се заемат с работа на полето или някаква друга тежка работа. Но е очевидно, че искат да ги накарат сами да печелят пари, за да издържат сами семействата си.

Но има и друг аспект, който често се пренебрегва в медиите.

Всъщност украинските бежанци, колкото и да е странно, в много отношения са благодат за Европа. Защото са европейци, християни. Те не представляват такава опасност като онези бежанци, които се изсипаха в Европа през 2015 г. от Азия и Африка.

И сега украинските бежанци просто компенсират много – особено жените, жените с деца – за демографския провал, който Европа преживя през последните години, плюс тази подмяна на европейците с някакви едва ли не „извънземни“ етнически групи. Между другото, Полша не пусна бежанци от този поток, помните ли конфронтацията на белоруската граница? Така поляците ще решат належащи въпроси и най-вероятно успешно ще асимилират нормалните, здрави и културно близки украинци.

Силно се надявам, че и милион и половината бежанци от Украйна, които дойдоха в Русия, също ще попълнят нашите демографски загуби тук.

Превод: ЕС

https://pogled.info/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.