Поредното унищожаване на архитектурен паметник от стара София в името на мутренската алчност

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/porednoto-unishtozhavane-na-arhitekturen-pametnik-ot-stara-sofiya-v-imeto-na-mutrenskata-alchnost/25438 SvobodnoSlovo.eu
Поредното унищожаване на архитектурен паметник от стара София в името на мутренската алчност

Поредното унищожаване на архитектурен паметник от стара София в името на мутренската алчност. Къщата на академик Стефан Младенов, "езиковедец", един от най-гениалните ни филолози. Намира се на ъгъла ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ - ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ. Академикът я завещава на Института по български език към БАН. Но след смъртта на сина му - единствен наследник с много котки и душевно неспокойство - по странен начин владението се прехвърля към УБО. В мазето е настанена апаратура за заглушаване на "вражеските" радиостанции. След 89-та някак си долният етаж попада в ръцете на Антонина Стоянова - фондация някаква, а горният - през сина на Тошо Тошев до сина на Бисеров, доскоро обект на международно издирване. Та - някаква борческа фирма КАЛИСТО-МАТИ, вече собственик, успява да закупи съседната къща зад парцела и действа по старата схема: изравняване със сеч, паркинг, рушене на паметника на културата и построяване на нова стъклобетонна идиотия с подземен (! въпреки подземната река!) паркинг. За което има дори специален градоустройствен план с фалшифицирани документи.

Давам пример с близкостояща сграда на ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ, обект на "реставрация" - вградена стеничка...

Докога така?!

https://www.facebook.com/krasimir.simeonov.520?pnref=story

 

 

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.