Потресаващ е отказът на ББ да види и осъзнае какво се случва у нас

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/potresavasht-e-otkazat-na-bb-da-vidi-i-osaznae-kakvo-se-sluchva-u-nas/14372 SvobodnoSlovo.eu
Потресаващ е отказът на ББ да види и осъзнае какво се случва у нас

Потресаващ е отказът на ББ да види и осъзнае какво се случва у нас.

Но освен потресаващ, този отказ е и логичен.

-- Това е така заради неговата свита, която винаги му говори онова, което той иска да чуе.

-- Това е така и защото ББ загуби представа за реалността. 10 години поред той обясняваше на обществото съвсем друга реалност - такава, каквато на него му се искаше тя да бъде. И постепенно повярва в нея.

-- Това е също така, и защото настъпи пълно изчерпване на идеите, амбициите, намеренията, представите, които подхранваха самочувстивето на ББ и му позволяваха съвсем като че ли искрено да се държи така, че харизмата му да работи в негова полза, да пленява и печели общественото мнение на негова страна. Психологията знае – когато човекът е изчерпан напълно, когато е приключил изцяло, неговите плюсове се превръщат в негови минуси, всичко, което той прави и говори се въприема вече като фалш, като карикатура, като измама, като поредица от наслагващи се и противоречащи си лъжи, точно както преди това всичко, което той е правил и говорил се е възприемало като достоверно и нормално.

-- Но това е не на последно място и защото, отново според психологията, подсъзнанието на ББ праща на разума му ясни сигнали, че той си отива, че е паднал, че е свършено с царстването му, че вече лети надолу в свободно падане, но съзнанието му отказва да приеме този факт и постоянно деформира сигналите на сетивата, отрича логиката на случващото се, манипулира самия него и му пречи да признае капитулацията си, подхвърля му трохи надежда, добавя му изкуствен тестостерон, допингира го с изпразнено от съдържание самочувствие и кухо откъм воля за промяна упорстване на всяка цена и с цената на всичко.

Този дисонанс между информацията, която му подава подсъзнанието и дезинформацията, която му натрапва съзнанието е разрушителен, опасен за здравето на самия ББ.

Някои ругаеха някога или осмиваха Иван Костов, че когато представата му за подкрепата на обществото за неговата политика се сбълска челно с реалността, той се обиди на народа и се скри.

Но това бе една в основата си правилна реакция –същността ѝ беше острата необходимост човекът да остане насаме със себе си, да помири своето подсъзнание и съзнание, да върне целостта си, да осъзнае реалността и да адаптира бъдещето си поведение в съгласие с неприятната, но обективна реалност.

За разлика от Иван Костов, като много по-семпъл, първосигнален, отстъпващ силно в интелекта и по-слабо образован от него, ББ залага на измамните установки и стереотипи, съвети и указания, импулси и подкокоросвания, които му диктува дезориентираното му съзнание, т.е. стреми се да си мисли, че действителността е това, което му рисува съзнанието, а не е онова, което е наистина.

Но неподлежащ на обжалване факт е, че обратното броене за ББ е започнало. Всяка негова съпротива да осъзнае това крие опасности за психологическото му и психическо здраве. Тези опасности могат да разрушат вътрешния му свят, да имат тежки последици за способността му да се адаптира към реалността след като падне от власт.

А това означава, че за ББ главният проблем вече не е съхраняването на властта – то е невъзможно. Главният проблем е съхраняването му като цялостен, сетивен, съзнаващ и отразяващ действителността индивид.

Т.е. главният проблем за ББ вече не е да съхрани властта си, а да съхрани себе си.

Ако не вярва, че това е точно така, то да разлисти монографиите от науката за сигурността - там неговото състояние е анализирано като предпоставка за падане под прага на несигурност, а под този праг системата, т.е. целостта - физическа, психологическа, психическа, сетивна и осъзнаваща - на организма започва да се разпада и системата постепенно (или бързо) губи своята системност, сиреч цялостност и консолидираност.

Без да правя никакви буквални аналогии и сравнения, ще опиша взетото от мемоарите на най-способния нацист – Алберт Шпеер „Третият Райх отвътре“, излезли неотдавна на български език.

Там се описва подобно фрустрирано и сляпо за реалността състояние на Гьоринг.

Когато му докладват, че американските самолети вече бомбардират град Аахен, Гьоринт отказва да приеме този факт. Докладващият генерал упорства, че съобщава самата истина. Накрая Гьоринг изпада в истерика и крещи:

- С настоящото ви давам официална заповед, че американските самолети не са били там! Разбирате ли? Американските самолети не са били там! Приемете това! Имате официална заповед!

Та без да правя никакви исторически аналогии и каквито и да било сравнения, аз си помислих как някой смелчак около ББ му казва, че те вече падат от власт, че всичко е свършено.

А ББ му отговаря:

- С настоящото ви давам официална заповед да направите промените в правителството! Разбирате ли? Ще направите промените и всичко ще бъде наред! Приемете това! Имате официална заповед!

Николай Слатински

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.