Продават апартамента на Александър Томов - Лупи заради дългове

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/prodavat-apartamenta-na-aleksandar-tomov-lupi-zaradi-dalgove/22697 SvobodnoSlovo.eu
Продават апартамента на Александър Томов - Лупи заради дългове

Частен съдебен изпълнител Мариян Петков е обявил за публична продан 1/2 от жилището на Александър Томов. Лупи е натрупал редица задължения, надлежно описани в обявлението за публична продан с предмет продажба на ½ (една втора) идеална част от АПАРТАМЕНТ № 22 (двадесет и втори), находящ се в град София, в жилищна сграда на улица "Енос" № 9 (девет), на 5 (пети) етаж, състоящ се от три стаи, дневна, столова, кухненски бокс, входно антре, коридор, тоалетна, баня-тоалетна, и четири балкона, със застроена площ от 152,92 квадратни метра, заедно с ИЗБЕНО ПОМЕЩЕНИЕ № 20 (двадесет) с полезна площ от 10.95 квадратни метра.

Интересен въпрос е защо Александър Трифонов Томов се представя само с второто си име. Може би в опит да запази шанс за ново завръщане в политиката?

Според регистрите на Агенцията по вписванията в гр. София другата половина от жилището принадлежи на жена му - Елена Томова.

Невъзможността му да си изплати задълженията е прунудила Томов още през април 2017г. да учреди доживотно право на ползване на името на дъщеря му.

Всички желаещи да съжителстват с жена му и дещеря му ще могат да го направят срещу скромните 87 606 лв.

Припомняме, че Александър Томов е бил е заместник-председател на БСП, председател на Гражданско обединение за републиката, съпредседател на Демократична алтернатива за републиката, председател на Българска евролевица, председател на Българска социалдемокрация.

Съосновател и бивш генерален директор на Фондация 21 век. От декември 2006 до март 2009 г. е председател на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА (София). Бивш председател на Управителния съвет на „Кремиковци“ АД.

През 2011 г. е осъден от Софийски градски съд на 9 години затвор по обвинение в длъжностно присвояване от металургичния комбинат „Кремиковци“ АД в размер на 29 млн. лв. През 2016 г. Върховният касационен съд го оправдава.

На президентските избори през 2016 г. се кандидатира за президент заедно с Радослав Радославов. Двойката е издигната от партия Българска социалдемокрация – Евролевица.

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.