Проф. Александър Маринов: Всички знаем защо управляващите ги е страх от служебен кабинет

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/prof-aleksandar-marinov-vsichki-znaem-zashto-upravlyavashtite-gi-e-strah-ot-sluzheben-kabinet/14391 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Александър Маринов: Всички знаем защо управляващите ги е страх от служебен кабинет

"Правителството прави маневра, която е обратното на очакваното с промените в кабинета. Бойко Борисов смени първоначалните мотиви - че трима от министрите се сменят за връзки с ДПС. За пръв път обаче Бойко Борисов посочи какви проблеми има министерствата, особено във финансовото и при Владислав Горанов. Има частично признаване на проблемите на правителството. То може да се запъне и да оцелее само физически". Това заяви пред БНТ председателят на Стратегическия съвет към президента Александър Маринов.

"Предизвикването на предсрочни избори е нормален инструментариум в много части по света. Партиите трябва да мислят за интересите на избирателите си. Те трябва да знаят, че им е по-изгодно да отидат на предсрочни избори. Всички знаем защо управляващите ги е страх от служебен кабинет. От системните играчи никой не е готов за предсрочни избори. Това не е, като да отидеш на зъболекар. Картината е доста променена. Имам достъп до изследвания, в които има сериозно разместване на челото. Има двама-трима нови субекта, които имат шанс за НС. Т.е. може да станем свидетели на 7-8 партии в следващ парламент". каза още Маринов. Той допълни, че има данни, както и останалите агенции, които обаче не ги публикуват.

"Напрежението между Бойко Борисов и Румен Радев беше предизвикано от правителството. Радев се е опитвал да поддържа комуникацията, но е започнало да става все по-трудно. Той не е първият държавен глава, който сваля доверието си от правителството. Аз мисля, че конфликтът не е междуличностен, а заради проблемите в държавата", допълни съветникът на Радев.

http://epicenter.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.