ПРОТЕСТЪТ Е НА МЛАДИТЕ. БЪДЕЩЕТО Е ТЯХНО

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/protestat-e-na-mladite-badeshteto-e-tyahno/14455 SvobodnoSlovo.eu
ПРОТЕСТЪТ Е НА МЛАДИТЕ. БЪДЕЩЕТО Е ТЯХНО

Времето отдавна не е наше. Ние, поколението на прехода, го пропиляхме без да успеем да се преборим за бъдещето на децата си. Днес отново е време на протести.

Протести на младите. Тези, които не помнят времето на Живков и разбойническото "демократично" първоначално натрупване на капитали в началото на прехода. Но са млади, образовани, интелигентни и най-важното - обичат България. Те протестират за Родината си, за бъдещето си тук, а не по света. Протестират, защото знаят и могат и не искат престъпници да управляват Родината им.

Тези дни на протестите в Пловдив голямо впечатление ми направи един млад човек - Атанас Гатев. Образован, с висше образование - инженер, интелигентно говорещ, патриот. Идва с лице, изрисувано с българското знаме, което не знам защо ми напомни филма "Смело сърце". Идващ от Стамболийски в Пловдив всеки ден за протестите, за да каже "Мутри вън!" на мафията и да иска бъдеще за младите хора в България.

Такива млади хора са бъдещето ни. Бъдещето на България! Които няма да се примирят като нас и няма да допуснат да ги излъжат, за да се покатерят по техните гърбове във властта.

Те са бъдещето! А на нас ни остава да ги подкрепим. Заради тях и заради нашите деца. И най-вече - заради България, за която винаги има надежда!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.