Радостин Василев: ”Мафията проби в ИТН” Никой от ИТН не познаваше Карадажов

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/radostin-vasilev-mafiyata-probi-v-itn-nikoy-ot-itn-ne-poznavashe-karadazhov/2422 SvobodnoSlovo.eu
Радостин Василев: ”Мафията проби в ИТН” Никой от ИТН не познаваше Карадажов

”Мафията проби в ИТН”. Това заяви министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев. По думите му никой от ИТН не е познавал Гроздан Караджов при постъпването му като регионален министър. ”Когато един човек говори за морал толкова дълго време, а в същото време неговият морал не е достатъчен, за да бъде лидер, аз съм длъжен да му кажа принципите на ИТН и че те не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов”, каза още той.

Всички отцепници от ИТН обясняват своя избор на пресконференция, която се провежда в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“. Сред напускащите партията са и проф. Николай Радулов, Георги Георгиев, Иво Атанасо, Деян Петков, Светлин Стоянов.

'Аз самият бях информиран, че ще бъда изтеглен, половин час преди неговото изявление. Не съм виждал г-н Трифонов, откакто станах министър. Някои от нас не са го виждали от повече от година. Явно разбиранията за морал, моите, и на г-н Трифонов са различни. Когато обикалях сам в началото да изграждам структурите, обяснявах, че това е кауза - кауза за България...моят морал не ми позволява да погледна в очите хората на следващи избори от тази партия.

(...)

През април 2021 беше оправдано оттеглянето от властта, за да не правим коалиция с ГЕРБ, аз бях свидетел на безпрецедентно саботиране на изборите през юли, необяснимо за мен. Аз застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията. През ноември необяснимо за мен станах министър. Денят, в който станах министър, Трифонов ме извика да ми каже, че не е искал това министерство, но така му се е паднало. Аз му обясних, че това е страхотен начин да мотивираш един бъдещ министър. После г-н Кирил Петков потвърди това нещо, защото разговорите са водени там”, посочи още той.

"Надеждите на много българи от последните две години най-вероятно ще останат нереализирани. За съжаление, обаче поведението на г-н Трифонов като едноличен собственик на партията, което самоизчегърта партията, а последните му действия водят до това, че се изчегърта и държавата", заяви още Радостин Василев.

"Трифонов никога не се е интересувал от мнението на своите избиратели. Той не познава и своите депутати. Той познава Балабанов, Тошко Йорданов, Ива Митева и мен. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родния му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. При всичките ни срещи с него все повече в мен се задълбочаваше усещането, че това не е парламентарен, а бизнес проект. Това е било заложено още от самото начало", обясни депутатът.

"Не съм взел 1 лв. от тази партия, не съм искал нищо от нея”, заяви Георги Георгиев.

"За мен напускането на партията не е плод на някаква емоция. Това го бях решил още по Нова година. Но реших да остана, за да се боря за това, което сме обещали. Иначе излиза като бягство от отговорност", коментира Иво Атанасов.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.