Рашков пита за къщата в Барселона: С чии пари е купена и има ли участие Борисов?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rashkov-pita-za-kashtata-v-barselona-s-chii-pari-e-kupena-i-ima-li-uchastie-borisov/8762 SvobodnoSlovo.eu
Рашков пита за къщата в Барселона: С чии пари е купена и има ли участие Борисов?

Борисов и друг път ще бъде призоваван да дава обяснения пред компетентните органи и по други случаи, останали без изяснение, каза Рашков и за пример даде случаят с къщата в Барселона, който се разследва в Испания. Това заяви пред БНР служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

.

"Как е купена къщата в Барселона, с чии пари, има ли участие Борисов", запита Рашков.  По думите му, има редица други случаи още.

Очаквам Висшият съдебен съвет (ВСС) да няма кворум, за да не се занимае с този "горещ картоф" или да направят всичко възможно да не разглеждат предложението,

Рашков уточни, че във внесеното предложение на правосъдния министър Янаки Стоилов до ВСС целта не е личността на Иван Гешев, целта е да се постави по-големия и по-важния въпрос за това как е структурирана нашата прокуратура.

Запитан за случаите с подслушванията, Рашков оповести, че с разрешение на българската прокуратура са били контролирани стотици български граждани, участвали в протестите през лятото на миналата година.

"Прокуратурата е сметнала, че протестиращите срещу Борисов и Гешев са извършвали престъпление срещу републиката. Ще информираме парламента скоро, след като той се формира", заяви още Рашков.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.