Роднините от „Кумгейт“ и „Апартаментгейт“ лапат от златния паркинг на Кърджали

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rodninite-ot-kumgeyt-i-apartamentgeyt-lapat-ot-zlatniya-parking-na-kardzhali/18259 SvobodnoSlovo.eu
Роднините от „Кумгейт“ и „Апартаментгейт“ лапат от златния паркинг на Кърджали

В дебата за Кърджали по БТВ, симпатизанти на партии задаваха въпроси. Мария Пантева, представена в предаването като активистка на ГЕРБ, попита кмета на ДПС Хасан Азис, защо общината е платила близо 2 милиона лева общински пари на частна фирма за 50 паркоместа. Защо едно паркомясто в центъра на Кърджали струва 40 000лв.

Областният Никола Чанев повтаря въпроса. „Как така едно паркомясто в Кърджали струва колкото един апартамент?

Много хора са спечелили от това явно ощетяване на общината и щедро пилеене на народна пара.

Дават ли си сметка кандидатите за власт, че всъщност техните съпартийци от ГЕРБ в Хасково и хората, които им дърпат конците печелят много от явната далавера в Кърджали.

Героите в схемата „Златен паркинг“ са известни. Те са основни действащи лица в аферите „Кумгейт“ и „Апартаментгейт“.

Фирмата, от която са купени „златните” паркоместа е „Кърджали филм 98“ ООД. Тази фирма е изкупила държавния дял в някогашната „Кинефикация Кърджали“ или по-точно от някога държавната фирма „Кърджали филм“ ЕООД.

Управител на фирмата е Даниел Гаргов, който се прочу в „Кумгейт“. Гаргов беше шеф на финансовата комисия в община Хасково, докато жена му, която е братовчедка на депутата Делян Добрев … беше главен финансист.

Собствениците са Тенчо Лилянов, а съдружник му е Величко Минев, известен в Хасково като „червения полковник“.

Лилянов и Минев са кукловодите на Делян Добрев. Който пък е областен координатор на ГЕРБ в Хасково. Излиза, че политическите врагове ДПС и ГЕРБ са всъщност много добри приятели и бизнес партньори.

Плюят се по телевизията, но всъщност само хвърлят прах в очите. Точат бюджети и си делят разликата, голямата разлика от „златния паркинг“.

Къде е прокуратурата, къде е полицията? Дали пък такива сделки не са прекалено голям залък за проваления депутат Добрев? Дали всъщност те не са решени другаде? Не в Кърджали, не в Хасково, а в София. Но не на жълтите павета, а в белите сараи. Дали Борисов и Доган не са си стиснали ръцете за „златния паркинг“ в Кърджали? И каква е цената, която всички българи ще платим? В Кърджали, в Хасково, в цяла България?

Каква е сделката между ГЕРБ и ДПС? В Хасково ДПС за пръв път не издига кмет, за да подкрепят ГЕРБ.

Само че, Доган нищо не дава даром. Какво ли е поискал? ГЕРБ не издигна кандидат в Маджарово. За да подкрепи кандидата на ДПС! Палачите на тракийци ще вземат града на Маджаров на тепсия, без да им се пречи, този град на воеводи и четници ще бъде предаден на ДПС.

Това е гавра с паметта на избитите стотици тракийски деца, на хилядите разорени тракийци. Вземат Хасково и дават Маджарово, ПРОДАВАТ НИ КАТО СТОКА!

Май „златния паркинг“ в Кърджали е само капка в морето. Санират се блокове на десеторни цени от реалните, строи се ограда по границата на нереално високи цени. Море от стотици милиони. Море, в което се давят надеждите на идеалисти.

Кой санира в Хасково? Не са ли основните „царе на стереопора”  Лилянов и Минев. Кой подписа документите за оградата по границата от името на държавата? Станислав Дечев, областен управител на Хасково и човек на Добрев. Лилянов и Минев  дърпат конците на Добрев, той на Дечев. Дали е областен или кмет на Хасково, няма значение. Реално общината ще се управлява дистанционно от офиса, а не от кмета.  Готвят се да го изберат с гласовете на ДПС.

И всичко ще се решава в сараите. Не само в Боянските сари на Доган. Вече има и хасковски сараи. Те са на хълма „Ямача“. Един до друг. Цял ред къщи са наредени до прогимназията на Добреви. Там има къща за Мехмед Атаман, областен лидер на ДПС в Хасково. Има къща за Станислав Дечев, който се готви да кметува в Хасково. Има къща за Милко Армутлиев, бившия кмет на Маджарово, който няма да се бори за нов мандат. Защото така е решено в софийските сараи. Това е цената на хасковските сараи, да ги има.

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.