Румен Радев: Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rumen-radev-prehodat-zapochna-s-mutrite-i-shte-zavarshi-s-izhvarlyaneto-im-ot-vlastta/14544 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта

Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта. Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от власттаТова каза президентът Румен Радев в изявление.

Според него от всички зависи това да се случи.

"Сегашният олигархичен-властови модел е изчерпан и отречен от хората. Рестартирането на политическия процес и модернизацията на страната ни минава през оставка на правителството и главния прокурор и честни избори.

"Младото поколение на България ме изпълва с гордост и върна надеждата за бъдещето на Родината. Мобилизацията на българите е израз на националния консенсус, антимафия. На куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. На рашимостта повече да не се търпи корупцията и нейния чадър в прокуратурата", коментира още Радев.

Според него тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбините на Отечеството и на всеки от нас.

Държавният глава отново призовава и полицията и протестиращите за ненасилие и избягване на провокации в този исторически за страната ни момент.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.