Румен Радев: "Само народ, който помни своето минало е готов за бъдещето"

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rumen-radev-samo-narod-koyto-pomni-svoeto-minalo-e-gotov-za-badeshteto/24619 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: "Само народ, който помни своето минало е готов за бъдещето"

"Само народ, който помни своето минало е готов за бъдещето". Това каза президентът Румен Радев в речта си тази вечер пред мемориалния паметник в местността Петрова нива край Малко Търново, където се отбелязват 114 години от Илинденско-Преображенското въстание.

"За мен е чест да бъда с вас в сърцето на Странджа в този свят ден. Събрали сме се тук от всички краища на родината, за да почетем отново една от най-важните страници от нашата история.

Тук на Петрова нива по-силно откъдето и да е се усеща духът на героите преображенци, които дръзнаха да вдигнат глава без каквато и да е помощ отвън", добави още Радев. Според него е жив споменът за преселението на тракийците след зверското потушаване на въстанието, след което в пепелища са се превърнали хиляди домове и съдби.

В словото си президентът посъветва политиците да не забравят това драматично преселение и да помнят този епизод от нашата история.

Радев пристигна в историческата местност със съпругата си Десислава и бе посрещнат с овации и скандирания "Добре дошъл!". Той възроди традицията президент да присъства на тържествата на Петрова нива, която бе прекъсната през последните няколко години.

За честванията в историческата местност пристигнаха председателят на Тракийското дружество Красимир Премянов, областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, депутати от ГЕРБ и БСП, общественици и патриоти от цялата страна

Резултат с изображение за Румен Радев

http://bta.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.