Румен Радев: Ще поканя Путин за тържествата по случай 140 години от Освобождението

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rumen-radev-shte-pokanya-putin-za-tarzhestvata-po-sluchay-140-godini-ot-osvobozhdenieto/25179 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: Ще поканя Путин за тържествата по случай 140 години от Освобождението

В най-скоро време ще разговарям по телефона с Владимир Путин и ще го покана за тържествата у нас по случай 140 години от Освобождението! Това заяви в интервю за БТВ президентът Румен Радев.

Нямам намерение да не го правя заради обсесията на шепа хора, изпаднали от парламента, посочи той.

България не трябва да третира никоя държава като враг, убеден е държавният глава.

Радев обяви, че още не е говорил с президента на Русия за поемане на патронаж на тържествата, но по принцип е говорил с посланика на Русия. Предстои му рузговор с президента с Путин.

Президентът Румен Радев отговори и на въпроси за отношенията България - Турция.

Турция за нас е добър съсед, стратегически партньор, убеден е Румен Радев.

"Равнопоставеност, добросъседство, ненамеса във вътрешните работи", това според Румен Радев са принципите, върху които трябва да се изграждат отношенията ни с Рурция.

"На Консултативния съвет по национална сигурност се обединихме, че трябва да има законодателни промени. Много важни са законите за вероизповеданието, за политическите партии, тогава ще се неутрализира тази намеса.

На първо място ние трябва да гарантираме нашият суверенитет и сигурност", каза още Румен Радев.

"Искам българите зад граница да гласуват. Но в никакъв начин да не гласуват под строй. На този срамен акт трябва да се сложи край", каза той по отношение на гласуването в Турция.

Запитан има ли заплахи от Турция, Румен Радев каза, че по време на предизборната кампания бяхме свидетели, че имаше такава намеса на всички нива.

„Приложихме предупредителна административна мярка на шест лица, които водеха дейност тук. Искам да благодаря на всички отговорни служители – ДАНС, прокуратурата, МВР, които спомогнаха това влияние да бъде неутрализирано и да се проведат едни честни избори“, каза Румен Радев.

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.