СЕПСИС ИЛИ COVID

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/sepsis-ili-covid/15010 SvobodnoSlovo.eu
СЕПСИС ИЛИ COVID

Втора седмица чакам отговор от "Пирогов", на официално запитване, свързано със сигнал за пациент, починал следствие на сепсис, записан като бройка в статистиката за коронавирус.

Сигналът обаче не е за това, а за хигиената в болницата. Приживе пациентът казал на близките си, че в стаята, в която е настанен след операцията, няма тоалетна. Имало бутафорна тоалетна чиния, а вътре - тенджера с фекалии.

Човекът бил заключен и никой не отговарял на повикванията му. Казал на съпругата си, че ще се хвърли от балкона. Толкова зле се чувствал.

На другия ден го оперрирали повторно, защото имало проблем след първата операция. После го затворили в изолираното отделение, защото междувременно му открили ковид.

Накрая си тръгнал в ковчег. Близките му нямат претенции за качеството на двете операции. Сигнализираха за тенджерата и нехуманното отношение. От "Пирогов" никой не намира мъжество да застане и да каже вярно ли е това и поне да се извини на близките.

Репортаж с тях излъчихме в предаването "Алтернативата" но ТВ1.

Asen Baltov, очаквам отговор и събеседник. Мълчаливият отказ е неуважение към близките на пациентите, оставете ни нас.

https://youtu.be/4LW36_M3EiQ

Миролюба Бенатова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.