Шефът на легия “Антимафия”: 10 млн. лева подкуп е поискал олигарх и човек от властта от бивша фирма на ГКПП “Кап. Андреево”

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/shefat-na-legiya-antimafiya-10-mln-leva-podkup-e-poiskal-oligarh-i-chovek-ot-vlastta-ot-bivsha-firma-na-gkpp-kap-andreevo/2679 SvobodnoSlovo.eu
Шефът на легия “Антимафия”: 10 млн. лева подкуп е поискал олигарх и човек от властта от бивша фирма на ГКПП “Кап. Андреево”

.

Турските телевизии показват колоната от камиони на границата с България

10 млн. лева подкуп е бил поискан от олигарх и човек на властта от бившата фирма на ГКПП “Кап. Андреево”, която е осъществявала фитосанитарния контрол. Маститата сума е поискана за преподписване на догора. Това съобщи шефът на легия “Антимафия” Григор Здравков по телевизия СКАТ.

По думите му изнудването е станало в края на миналата година и именно това е била причината въпросното дружество да се откаже от бизнеса и да остави дейността на друг. Няколко месеца по-късно, по думите му, въпросният олигарх започва да рекетира и настоящата “Евролаб 2011”. Потвърждение за това са твърденията на шефа на лабораторията Васил Димитров, че е бил не само  насилван да прехвърли бизнеса си, но и заплашван, че юмрукът на държавата ще се стовари върху него.

В момента БАБХ, която от 20 май извършва лабораторните изследвания за пестициди, е задължила инспектори да товарят и разтоварват тировете. “Държавните служители, които в момента са “преквалифицирани” на хамали, пренаемат работници, на които им плащат, за да товарят. Става въпрос за хора, основно от ромски етнос”, уточни Здравков.

Трафикът от камиони на българска територия е облекчен, но от турска страна той си остава същия. Гранични служители разказват пред Фрог, как за да демонстрират, че от БАБХ се справят с хаоса с превозни средства, камионите в момента само се отварят и затварят за броени минути, без да минават нужния фитосанитарен контрол.

Темата с неволите на транспортните фирми на ГКПП “Кап. Андреево” влезе и в централните новини на турската телевизия.

Здравков обеща до ден-два да направи нови  скандални разкрития, подплатени с документи за това как БАБХ работи в момента, както и как управляващите си заравят главата относно контрабандата и трафика на дрога през Свиленград.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.