Шенген друг път

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/shengen-drug-pat-2/23365 SvobodnoSlovo.eu
Шенген друг път

Холандия ще ни подкрепи за Шенген... ама друг път. Така най-простичко може да се обясни резултатът от разговорите на "четири очи" между Бойко Борисов и холандския му колега Марк Рюте. Мило и трогателно двамата се потупваха пред камерите, а Рюте сподели "Аз харесвам този мъж, той харесва мен." (Мале...!) Вълнуващо Борисов обясни как Марк носи в джоба си листчето с картинката на Западните Балкани. Умилкващо премиерът ни плонжира пред Рюте, обяснявайки как Холандия е най-големият инвеститор у нас и очевидно холандският бизнес ни имал доверие. За онези, които още не знаят, става въпрос основно и най-вече за компанията майка на "Лукойл", която е регистрирана в Холандия. Но това е друга тема.

Много опростенческо и примитивно верноподаническите медии ни обляха с позитивни новини от пресилените усмивки на двамата премиери. И неглижираха онова, което Марк Рюте всъщност ни каза. Че докато не си довършим домашното, ще чуем "Да" от Холандия на кукуво лято. Може Марк да харесва "този мъж", но романтизмът във връзката им явно се изчерпва с потупване пред камерите. Рюте ясно каза още през септември м.г., че другият приятел на Борисов - Жан-Клод, е романтик, когато в брюкселски стил заяви, че е време България и Румъния да влязат в Шенген. По-добре е да вярваме на думите на Марк, когато съветва онези, които имат подобни видения, да се консултират с лекар, отколкото да интерпретираме потупванията в София като нидерландско "Да!"

Холандия ще ни подкрепи за Шенген, ако свършим някои мъъъънички нещица. Ако реформираме прокуратурата и МВР, ако се справим с подкупната администрация, ако пазим по-надеждно границите и ако наистина вземем, че вкараме някой и друг корумпиран политик в затвора. Но, вEрвайте, до две години ще сме се оправили и с това, както каза Борисов. Я ги оставете тез неща. Важното е да има любоф!

Ина Михайлова

Резултат с изображение за Бойко

http://duma.bg

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.