СОРОС И КИСИНДЖЪР - ДВЕТЕ ЛИЦА НА МЕДАЛА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/soros-i-kisindzhar-dvete-lica-na-medala/2767 SvobodnoSlovo.eu
СОРОС И КИСИНДЖЪР - ДВЕТЕ ЛИЦА НА МЕДАЛА

В Давос прозвучаха мненията на двама от най-известните говорители на т.нар. Световно правителство - Джордж Сорос и Хенри Кисинжър. Докато думите на Сорос бяха изцяло във втръсналия калъп на истеричната ненавист към Русия, изказването на Кисинджър порази публиката с повика за осъзнаване на реалностите, признаване на ролята на Русия като световна сила и призив към Украйна за известни териториални "отстъпки" с цел по-скорошно прекратяване на войната.

Това мъдро изказване на "стария Хенри" зарадва мнозина както в Русия, така и в целия свят и обнадежди тази част от човечеството, която не е заложила всичко на картата на НАТО, САЩ и ядрената война, и все още се надява на мирно разрешение на конфликта със средствата на дипломацията."Тази част от човечеството" брои поне 90 процента от населението на земята.

В България мнението на Кисинджър, което изглежда в разрез с разбиранията на сплотената давоска команда, бе тълкувано само от противниците на НАТО. Запознах се с интерес с интерпретациите на г-жа А.Гешева, автор в Афера.бг и в "Свободно слово", както и с оригиналното гледище на доц.В. Вацев в интервюто, дадено за Поглед.инфо. Според известния наш политически наблюдател, Хенри Кисинджър в своята патриаршеска възраст ( Вацев обяви 94 години, но Кисинджър е вече почти столетник - на 98 г. ), може най-сетне да си позволи да изрази личното си мнение, без да се съобразява дали то е угодно някому или не. И в това лично мнение надделяват мъдрите съвети за уважение към достойнството на Русия, отстъпване на поне част от исканите от нея територии от страна на киевския режим и прекратяване на войната. И мир, мир, мир между човеците - в името на тяхното благо.

Изкушението на приема гледната точка на доц. Вацев, че възрастта е повлияла по такъв благороден начин на Кисинджър, е голямо. Но уви, това не е възможно. Или по-точно казано, тези думи на "патриарха" Кисинджър трябва да се приемат с огромна доза резерви и предпазливост ( уверена съм, че на Кремъл не му липсва предпазливост по повод подобни изказвания ). Та нали тъкмо old Henry е тоя, който от позицията на силните, тоест на т.нар.Световно правителство, хвърли в лицето на човешкото общество уникалните по своя цинизъм думи: "Веднъж след като стадото приеме принудителното задължително ваксиниране, играта приключва". Как сега да се съгласим, че се е обърнал на 180 градуса, изпълнил се е с уважение към гоите и кротко съветва крепителите на пронатовския режим на Зеленский: " Момчета, правете-струвайте, само мир да има!"

Цялата дейност на Кисинджър е отрицание на подобна позиция. От небето ли е паднала тя? Или е резултат от внезапен старчески инат на столетник да казва това, което би хвърлило в паника собствените му съратници? Да, чела съм и аз, че той е представител на "по-инаква групичка" от трилионери - не най-паразитните банкстери, а индустриалните, полезните. Но ми се струва, че тези разлики в съвременния мултикапитал вече са заличени.

Ето защо ще изкажа дилетантското си мнение, като предупреждавам - самата аз ще бъда най-доволна, ако то се окаже погрешно. Думите на дядо Кисинджър, чиято възраст е патриаршеска, но умът му продължава да реже като бръснач, са презастраховка на глобалното правителство. С едно слово: " Ето, част от нас беше за мир, посъветвахме ви как да постъпите". Да се защитават две противоположни позиции, с цел да обядваш с победителя, е стар прийом. Световната клика, която управлява света, съвсем не се е отказала от ядрена война, тъй като нейната цел е унищожение "на излишното население". И това унищожение трябва да се извърши максимално бързо, тъй като всяко забавяне води до проглеждане на човечеството за много истини. То трябва да стане преди европейските народи да се събудят. А нас, българите, никой не ни бръсне - дори будни, ние продължаваме да си седим на дивана и да цъкаме с език.

В подкрепа на становището, че думите на Кисинжър не отразяват истинска позиция, а са "приятен прах в очите", е зверската тупурдия, която се вдигна в Киев и категоричният отказ на украинския режим да се вслуша в тях. Зеленский щял да отстоява до последно "суверенитета на Украйна". Бреей, та нали Зеленский само преди дни подари Украйна на Полша, сякаш държавата му е бащиния. Ето колко държи тоя прославен храбрец на суверенитета и неделимостта на страната, която е избран да ръководи! Ако думите на авторитет като Кисинджър бяха реална позиция на силите, които стоят зад него ( такива политици не излизат в пенсия ), зеленото човече в Киев щеше послушно да изпълни заръките му, без излишни шумотевици.

Колкото до "отстъпките", които киевското правителство би трябвало да направи на Русия "в името на мира", ще повторя, че тук не става дума за отстъпки - Донецк и Луганск са руски области, подарени на Украйна, а Крим е присъединен към Русия от Потьомкин в края на 18 в., като никога преди това не е бил украински. "Връщане на статуквото" отпреди военната операция, каквато е формулировката на Кисинджър като вариант за уреждане на отношенията между Русия и Украйна, е очевидно невъзможно и това също подклажда съмненията в искреността на "патриарха".

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.