СТАБИЛНОСТТА КАТО ЕЛЕМЕНТ НА ИМИТАЦИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/stabilnostta-kato-element-na-imitaciyata/25167 SvobodnoSlovo.eu
СТАБИЛНОСТТА КАТО ЕЛЕМЕНТ НА ИМИТАЦИЯТА

Един бърз преглед на хрониката на събитията през отиващата си седмица навежда на мисълта, че властта сериозно затъва в тресавището на своята некомпетентност и управленско безсилие. Като се почне от изкондваното посещение на премиера в Берлин и Париж, мине се през безплодните парламентарни заседания и се стигне до създаването на някакъв междуведомствен апарат за краткосрочна и дългосрочна борб с корупцията в МВР. Можем да добавим и заседанието на правителството, което ще остане в историята с това, че вместо в сряда се проведе в четвъртък. Не бива да изпускаме и медийните прояви на разни министри, вицепремиери и други не толкова значими чиновници.

Публикувана беше и прочутата стенограма за КТБ, която сама по сбе си е много комична и безсмислено натоварена с гигантски очаквания за справедливост. При условие, че не коментираме липсата на каквото и да е желание от страна на прокуратурата да разпита Цветан Василев посредством конферентна връзка или делегиране на прокурори до Белград, който, както е известно е на една ръка разстояние от София. Години наред прокуратурата се прави, че не знае за мярката за неотклонение, наложена на Василев, който казано иначе е сервиран на Цацаров като на тепсия.

От изброените събития не следва нищо. Няма промени. За реформи да не говорим, защото думата реформа се амортизира до степен, че вече е лишена от съдържание и превръща всяка фраза, в която участва в куха и безсъдържателна словесна конструкция.

Сигурно съм пропуснал още някои прояви на лидери и политиците им. Но това не е важно. Изброеното от мен е достатъчно, за да аргументира основателните ми подозрения, че управлението на Борисов 3 е имитационно и непродуктивно. Както и управлението на Борисов 2 и Борисов 1. Тия управления се крепят нва пропагандни и агитационни демонстрации на несъществуща политическа воля за промяна и фалшивото говорене за някаква въображаема стабилност, демонстрирана успешно с парада на различните, може би. На този парад, наречен прайд, би трябвало да участват и управниците ни. Защото и те са различни. Различни са от нас, управляваните.

Така всичко би отишло на мястото си.

Любо КОЛЬОВСКИ

Резултат с изображение за Любо КОЛЬОВСКИ

https://www.facebook.com/ecohunter12?fref=ts

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.