Султанка Петрова: Чрез компютрите родителите намериха електронни забавачки на своите деца

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/sultanka-petrova-chrez-kompyutrite-roditelite-nameriha-elektronni-zabavachki-na-svoite-deca/24568 SvobodnoSlovo.eu
Султанка Петрова: Чрез компютрите родителите намериха електронни забавачки на своите деца

Трябва да се вземат спешни мерки, иначе тежките инциденти ще продължат. Агресията сред децата е навсякъде. Това каза пред Нова Телевизия д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика. Тя коментира убийството на 11-годишната Никол в Бургас.

"Аз отдавна алармирам за този проблем. Родителите намериха електронни забавачки на своите деца. Преди години Световната здравна организация обяви, че пристрастяването към компютрите е равно на това към наркотиците, алкохола, комара. Всички трябва да се обединим - общество, родители, политици, учители. Опасностите дебнат, навсякъде. Най-много сме виновни, ние възрастните", заяви Петрова.

"Кой упражнява контрол върху приятелите във Фейсбук, какви филми гледат децата ни? Трябва незабавно да вземем спешни мерки. Всички заедно, защото поотделно няма да се справим", допълни Султанка Петрова.

Бившият заместник-министър на образованието Диян Стаматов добави, че в училището, което ръководи, е забранена употребата на мобилни телефони. "Мобилният телефон става опасен, когато се използва безконтролно. Родителите недоволстват срещу такава забрана, защото те искат да са в постоянен контакт с децата си, без да имат нужда от това. Ние проведохме няколко срещи, на които обяснихме на родителите вредата от мобилните телефони и как много лесно могат да се създадат фалшиви профили в социалните мрежи", поясни Диян Стаматов.

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.