СВЕТЪТ СЕ ОСВОБОДИ ОТ ИЛЮЗИИТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/svetat-se-osvobodi-ot-ilyuziite-za-demokraciya/3984 SvobodnoSlovo.eu
СВЕТЪТ СЕ ОСВОБОДИ ОТ ИЛЮЗИИТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ

А как хубаво звучеше, а? Демокрация, свобода, равенство, свобода на словото....колко красиво, като сапунени мехури на слънчева светлина. Това бяха червейчетата на въдицата, която ни подхвърлиха, за да се откажем от всичко ценно и да тръгнем да гоним илюзиите.

И постепенно, със загубата на суверенитет, на свобода, на права, се стопиха и илюзиите. Дори вече не ни ги предлагат на щанда. Вече сме захапали дълбоко кукичката и тя се е забила в тялото ни. Няма нужда вече да ни лъжат. Бруталната реалност излиза на преден план.

Спомням си, когато слушахме тайно Свободна Европа и си въобразявахме, че това е гласът на свободата. Днес страницата на Свободна Европа ограничи коментарите на сайта, защото били от тролове и били агресивни. Точка и пирон в ковчега на свободата на словото.

Днес свобода имат само тези, които имат властта и силата. Може да призовават за война, за идване на чужди войски, за поклоничество към чужди държави от трибуната на Народното събрание, но никоя медия или общественик не смеят да намерят нещо нередно в това. Но всяко изказано мнение, противоположно на това на управляващите, се превръща в предателство, тероризъм, тролене, идиотщина и прочие заклеймяващи думи на жълтопаветниците в България.

И е срамно и странно как тези, които съсипаха България и убиха в зародиш демокрацията, сега назидателно ни обясняват кой какво трябва да прави от нас и ни дават наклон на мисленето. Чужди елементи вземат решения за България, обиждат българит и се подиграват с ценностната ни система.

И илюзиите отдавна ги няма.....остана само брутализъм!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.