Татяна Дончева: За Борисов плащаме и ние, и тия отвън, дето го туриха начело

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/tatyana-doncheva-za-borisov-plashtame-i-nie-i-tiya-otvan-deto-go-turiha-nachelo/22566 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: За Борисов плащаме и ние, и тия отвън, дето го туриха начело

Няма никакъв синхрон между програмите на президента и премиера. Липсата на синхрон е породена от отношенията между двамата, основно по вина на премиера, коментира в ”Денят започва с Георги Любенов” лидерът на ”Движение 21” Татяна Дончева.

По думите ѝ това е нежелание да се приеме, че президентът съществува.

Не може да се изживяваш като "Краля Слънце", това е липса на прилично отношение. Президентът Радев трябва да има някаква външнополитическа дейност и той я осъществява, доколкото може. Но насреща няма хора, с които да съгласува дествията си. Като има такива отношения, няма да взима министри със себе си, това е повече от ясно. Той няма какво конкретно нещо да свърши в Русия, но може да говори за нуждата от диалог. Преди него Плевнелиев беше на коренно различно мнение и отношенията с Москва бяха замразени, заяви Дончева.

Борисов отива в Москва, но няма никаква програма и визия. Той трябва да обясни какво иска да направи с АЕЦ "Белене". В понеделник казва, че е гьол, в сряда - обратното. Той не изпитва неудобство сутрин и вечер да говори различно за едно и също нещо, допълни Татяна Дончева.

Преди десет години външни фактори издигнаха Борисов, проправиха му път към върха, финансираха, даваха рамо и т.н. Българският избирател също го подкрепи без много да му мисли. Резултатите са плачевни. Сметката няма да я плащаме само ние, и външните господари ще плащат. Поне това е добре, - смята Дончева.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.