Томислав Дончев разкри: Кунева е виновна за скандала с еврофондовете в МОН!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/tomislav-donchev-razkri-kuneva-e-vinovna-za-skandala-s-evrofondovete-v-mon/26055 SvobodnoSlovo.eu
Томислав Дончев разкри: Кунева е виновна за скандала с еврофондовете в МОН!

Програмата за еврофондовете в образованието не е спряна, има взаимодействие с ЕК по някои проблеми. Това заяви категорично пред Би Ти Ви бившият вицепремиер с ресор по еврофондовете Томислав Дончев.

Управляващият орган е звеното, което контролира харченето на парите и проблемът в МОН е, че взаимодействащите си органи, бяха част от една администрация.

Тоест, за известен период от време г-жа Кунева беше част от управляващия орган и едновременно министър, с мотива, че лично иска да поеме отговорността за харченето на парите.

За мен това е лоша практика, която крие рискове. Да си ръководител на управляващ орган е експертна работа, това не е работа за министър и самият аз много пъти съм предупреждавал за това колегите от всички ведомства, обясни Томислав Дончев.

Разликата между предложенията на ГЕРБ и на БСП за образованието е като между документален филм и научна фантастика. Ние направихме един критичен анализ и всеки човек с базисна икономическа грамотност ще разбере, че програмата на левицата е абсолютно нереалистична, категоричен е Дончев.

Пътищата остават приоритет на ГЕРБ. Не може да има развитие без базисна инфраструктура, убеден е още бившият вицепремиер.

По повод незаконната сеч в Западния парк в София, той призна, че взаимодействието между институциите очевидно скърца и това трябва да бдъе поправено. Тук става въпрос за индуастриален дърводобив, не за отсечено дърво в собствения двор, категоричен е Дончев.

По повод реденето на депутатските листи, той отговори уклончиво, като заяви, че има вероятност да води тази в родния му град Габрово, но има и сериозно предложение за 23 МИР - София.

Много е рано още да се прави оценка на служебното правителство, мненията са разнопосочни, лаконичен беше Дончев за работата на кабинета на Огнян Герджиков.

Резултат с изображение за Томислав Дончев kuneva

pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.