ТОЙ НЕ ЛЪЖЕ, А САМО НИ СПЕСТЯВА ИСТИНАТА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/toy-ne-lazhe-a-samo-ni-spestyava-istinata/2985 SvobodnoSlovo.eu
ТОЙ НЕ ЛЪЖЕ, А САМО НИ СПЕСТЯВА ИСТИНАТА

Грозна лъжа е твърдението, че Кирил Петков е патологичен лъжец. Няма такова нещо. Той не, че лъже, той живее в паралелен свят на умни и красиви харвардски възпитаници и не иска да шокира нас, простата рая, с истината. Така да се каже, за наше добро ни я спестява. И това, което казва, не е лъжа, а алтернативно представяне на действителността.

Ето например, с личните си очи и уши миналия ден видях и чух как Петков заяви, че договорения от него втечнен газ /цели два, повтарям ДВА кораба/, бил на цени под тези на Газпром. И тъкмо целокупното население изпадна в радостно изумление и заподозря премиера в чудеса, и днес той внимателно, за да не ни шокира, по лъжичка започна да казва истината. Но внимателно, да не се разстроим, естествено. За наше добро, да не помислите, че лъже като възрастен индивид от ромейски произход!

Както се разбра, грешката, естествено, е в нас. Не сме разбрали. Той газа като суровина бил по-евтин от този на Газпром, ама имало едни разходи по транспорт и доставка и пренос и т.н. , ама ние, понеже не сме завършили в Харвард, и сме някакви прости Ганьовци, не разбираме тия работи, а простодушно смятаме, че ни интересува само крайната цена до потребител. Колко просташко! Вместо да гледаме геополитически и либерално на въпроса и да заявим твърдо и категорично, че ще изгорим и последната газена лампа, ще палнем и последната клечка кибрит, ще се топлим на слънце и на думите на Петков, но няма да спонсорираме Путин във войната му. Ще спрем да се къпем, така е либерално! А вместо да бъдем толкова самоотвержени и умнокрасиви /и мръсни и замръзнали, ама това са подробности/, ние задаваме някакви просташки въпроси за цени и коя е компанията - доставчик. Нали знаете, че е грубо и просташко да се говори за пари! Ей, премиерът в Харвард ги е учил тия работи - спусна до знанието на населението информация за великолепната сделка, но не изпадна във вулгарни подробности за цени и договори. Ей сега, дори ще ни уведоми, че цената на практика ще е като на Газпром. Или малко повече. Може и с още малко повече. Или пък с доста повече. Това са подробности, които изобщо не променят истината, че той е договорил и е успял. Дори факта, че Вашингтон не знае тая работа и се е наложило Ленчето Бориславова да ги уведомява какво ще ни доставят и как, не може да промени гранде успеха на премиера.

Така, че ако слушате и гледате Петков и си въобразявате, че имате въпроси или ви лъже най-брутално, не си вярвайте. Вярвайте на телевизора. Той знае по-добре от вас!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.