Тропане-лопане

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/tropane-lopane/23266 SvobodnoSlovo.eu
Тропане-лопане

Лопане, тропане и плямпане на талази извираха през портите на Министерския съвет вчера. С неповторим речник и ексцентрични идеи премиерът Бойко Борисов реши да се погаври със столичани. И този път беше трудно да се проследи премиерската мисъл, която, подобно на тази на гения, бяга в различни посоки и накрая се излива в неподражаем речеви поток.

Софиянци все пак разбраха - докато с едната ръка им поднася на тепсия няколко милиона за ремонт на центъра, с другата министър-председателят ги шамаросва, като нарежда на Йорданка Фандъкова да повиши паркинг-данъка за използването на същия този център. Оставянето на колите там му се видя евтино, затова грубо и некавалерски Борисов скастри кметицата по отношение на ценовата й политика в транспорта. Премиерът и този път не успя да възпре ламтежите си към обсебване на цялата власт, нито да овладее явното си пренебрежение към поданиците си, пардон - гражданите, които имат прости нужди. Като да карат кола и да паркират в центъра на града си.

Най-малко от висотата на премиерството на Бойко Борисов не му влиза в работата да раздава заповеди за управлението на София. Тупането в гърдите, припомнянето на великомъченическото му кметуване и внушението, че всеки лев за обществото той лично вади директно от джоба си, са само част от опитите за обществена хипноза, че всичко започва от появата на неговото сияйно присъствие.

Без Бойко не само нямаше да има нови релси за трамваите, ами и още щяхме да се дрънкаме в икарусите. От Борисов започва всичко, с него свършва всичко. Така че Данчето бързо да си вземе бележка и да не се помайва, като си мисли, че оглавява независима институция. Такава у нас няма.

Деси Велева

Резултат с изображение за Бойко фандъкова

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.