Трябва да надмогнем апатията, трябва слугуващите на лъжата да бъдат презирани и изобличавани

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/tryabva-da-nadmognem-apatiyata-tryabva-sluguvashtite-na-lazhata-da-badat-prezirani-i-izoblichavani/15369 SvobodnoSlovo.eu
Трябва да надмогнем апатията, трябва слугуващите на лъжата да бъдат презирани и изобличавани

Внимателно слушах речта на Президента и затова го попитах дали може да каже на децата ни, че не всичко е обречено, че има смисъл да останат в България. Президентът им каза: „Има смисъл.“.

„Ботев и неговите юнаци ще останат завинаги символ на всички български родолюбци, живели и загинали за Отечеството. Те са доказателство, че нищо не е обречено, когато има хора с кураж и достойнство.

Днес знамето на българската свобода е в ръце на сегашните поколения. От нашата воля зависи дали ще го веем високо или ще му се кланяме само в музеите. Дали достойнството ще надмогне апатията или ще търсим утеха само в подвизите на героите в учебниците по история.“

Трябва да надмогнем апатията, трябва слугуващите на лъжата да бъдат презирани и изобличавани. Заради справедливостта. Заради децата ни. За да останат.

Албена Белянова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.