ВАЖНИТЕ НЕЩА НЕ СА НИ ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/vazhnite-neshta-ne-sa-ni-putin-i-zelenski/3558 SvobodnoSlovo.eu
ВАЖНИТЕ НЕЩА НЕ СА НИ ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ

Медиите са пълни със съобщения за войната. Ставаме и лягаме със Зеленски, Путин и поредното турне на ВолодемОр Зеленски из парламентите по света да настоява за оръжие, милиарди евро и какво ли още не. Българинът остава с впечатление, че ние сме нападнати и светът ни зависи от това какво се случва в Украйна.

За съжаление нещата не са толкова прости. Истински важните неща ги виждаме с очите си не по телевизора, а по джоба си. Всеки път, когато си плащаме сметките. Всеки път, когато видим с колко е скочила цената на основни хранителни продукти. И изобщо не ме интерсува как ще се срине от санкциите икономиката на Русия, след като виждам как всеки ден български предприятия затварят врати, защото не могат да си позволят разходите за газ, ток и основни суровини. Не ме интересува колко оръжия са необходими на ВолодемОр Зеленски, защото виждам вече колко пари са необходими на българин, за да оцелее. Не ме интересуват Азов, когато в България негови последователи и дори участници в полка нагло не си плащат и настояват да ги отглеждаме.

Важните неща за българите се различават от важните неща за управляващите. И вече е въпрос на оцеляване. Защото е видно, че правителството обслужва чужди интереси и не се интересува от българите.

Сметките за тока растат, за газа растат, а Кирил Петков се вее из Македония и обещава да вдигне ветото за присъедияването им към ЕС. Хората не знаят как ще оцелеят, но приоритетът на Кирил Петков, Лорер, Василев и прочие е как да са удобни за американските си господари и да изпълняват техните нареждания. Хората се притесняват от новите гости, които ще издържаме, а Петков ни занимава с личната си реклама колко е велик. Ако трябва да съм честна, дори Борисов не ми беше писнал толкова много от показване. Имам усещането, че пощенската кутия да отворя, и оттам ще ме гледа физиономията на Кирил Петков. Чак започва да дразни подобно превъзнасяне от медиите.

Дневният ред на българите е различен. И ако това правителство няма да го разбере, е крайно време да си сгъва цирка и да си тръгва.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.