ВНУЦИТЕ ТЪРСЯТ ПОМОЩ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/vnucite-tarsyat-pomosht/14915 SvobodnoSlovo.eu
ВНУЦИТЕ ТЪРСЯТ ПОМОЩ

За пръв път в казармата видях хора, които не могат да пишат. Можеха, но бяха функционално неграмотни, срамуваха се през смях и дори ми плащаха да им пиша писмата. Два лева бяха много пари.

Осъзнах, че не граматиката е проблема (и това!) , а по-скоро невъзможността да се дефинират проблеми и отношения. Стилове пък - съвсем.

Днес пощата ми е пълна с хора, които не могат да дефинират проблем. Техен проблем. Вече свикнах с това, ужасно мъчително и гневно свикнах. Понякога дори се ругаем. Какво искате да ми кажете?! РаЗкажете историята си с имена!! Дефинирайте какво очаквате от нашия екип?!

Пиша това, защото от няколко дни един мъж на повече от 30 години се опитва да опише трагедията си - убита жена, неясни обстоятелства, никакъв интерес от полицията. Това момче днес отиде при баба си, за да напише писмото си отново, за да подреди събития, факти и имена в няколко реда, за да мога аз да схвана какво се е случило.

Не знам дали вие схващате какво се е случило - тридесетгодишния мъж два дена пише несвързано, на третия ден отиде, баба му му диктува явно как да разкаже историята си, проблема си. Граматическите грешки останаха, но човешката история кристализира с имена и зов за помощ.

Не знам дали схващате. Всеки живее в собствения си сапунен мехур. Нашата работа ни среща с всички сапунени мехури. Е, повечето (от всички) са го жестоко закъсали. Не могат да разказват.

А това е беда, човеци, страшна беда е.

Мартин Карбовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.