ВСЕ ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ ДА ГИ СТИГНЕМ?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/vse-oshte-li-iskate-da-gi-stignem/15391 SvobodnoSlovo.eu
ВСЕ ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ ДА ГИ СТИГНЕМ?

Култовата песен на Тодор Колев "Как ще ги стигнем американците" все по-често ме кара да се замислям. В началото на псевдомокрацията колко много искахме да ги стигнем. Американската мечта, статуята на свободата, Холивуд....колко лъскаво и привлекателно.

Днес се вгледайте в кумира си за държава. Все още ли искате да ги стигнем? Искате ли полицаи да задушават до смърт на улицата хора? Искате ли да ви застрелят на улицата, защото не сте от правилния цвят, народност, класа или просто защото сте им подозрителни? Искате ли по градовете ни да има малки градове от кашони, в които да живеят бездомните? Искате ли богатите да уринират върху спящите бедни по улицата /реален случай с един американски милионер/? Искаме ли болните без здравни осигуровки да умират пред болниците?

Искаме ли нашите мъже да воюват постоянно, не заради защита на родината си, а заради корпоративните интереси, петрола и военната индустрия, която е в основата на икономиката на САЩ? Искате ли да заливате с напалм деца? Искате ли да пръскате чужди държави с "Оринж" и поколения след това да се раждат с уродства и ракови заболявания?

Няма да преминавам към теория на конспирацията за Дълбоката държава, аденохрома и илюминатите. Но факта, че хората подозират управляващите си в подобни грехове, е показателен за прогнилата и морално пропаднала държава.

И отговорете си на въпроса - искаме ли още да ги стигнем американците?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.