ЗА ЛИЦЕМЕРНИТЕ ОГЛЕДАЛА НА ПОЛИТИЦИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/za-licemernite-ogledala-na-politicite/25131 SvobodnoSlovo.eu
ЗА ЛИЦЕМЕРНИТЕ ОГЛЕДАЛА НА ПОЛИТИЦИТЕ

Дипломираният богослов и професионален фотограф Сидеров днес призова от парламентарната трибуна да уважаваме политиците си, а не да ги ненавиждаме и презираме. Той каза това по повод първото четене на промените в изборния кодекс. Аз не зная на какво разчита Сидеров в очакванията си да бъде уважаван, барабар с пасмината, която го обгражда и в партията му, и в коалицията му, както и в обкръжението на всички останали депутати. Сидеров вероятно разчита на късата ни памет и си мисли, че сме забравили началото на политическата му биография, която започва с участието му в разни уж нелегални кръжоци, по-късно преминава в стадия си пещерен антикомунист, русофоб, американофил, преминал през лабиринтите на Мултигруп, а по-късно прегърнал евроазиатските ценности. Сидеров се бореше като тигър с ДПС, а сега се прегърна с Бойко, срещу когото също се бореше по едно време. Основно правило в политическата биография и практика на Сидеров е правило №1, което гласи, че ПРАВИЛА В ТАЯ ИГРА НЯМА. Принципи, идеали и идеология също няма. Щото става дума за власт и кинти.

Към тия ми плахи размисли ме подтикна традиционната тв изява на руския президент Путин, чийто голям запалянко беше и Сидеров по времето, когато колите на Атака се шматкаха в двора на руското посолство на бул. "Драган Цанков", бивш бул. "Българо-съветска дружба" (казвам това в качеството си на очевидец, тъй като живея срещу руската амбасада). Сега Сидеров е в коалиция (разбирай в комбинация) с Каракачанов-Иван и бившия си кум Симеонов, когото люто нападаше, след като го изхвърлиха от тв СКАТ.

Сидеров не би трябвало да очаква голяма и необуздана любов от страна на гражданството и избирателите. И не бива да забравя, че именно политическото му непостоянство и палавите му игри стоят в основата на ненавистта на хората към политиците.

Добре би било и останалите уж лидери и уж политици да се замислят защо хората не ги харесват, не ги обичат, ами просто ги мразят. Разбира се, те няма да го направят и ще продължат всяка сутрин да питат "Огледалце, огледалце! Кажи ми кой е най-красивият и най-обичаният политик?".

P. S. Понякога се питам каква е разликата между Сидеров, Борисов и всички останали съучастници в управлението. И не намирам отговора.

Любо КОЛЬОВСКИ

https://www.facebook.com/ecohunter12?fref=ts

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.